Ανοίγει ο δρόμος για τη φιλοξενία 40 ασυνόδευτων ανήλικων

Ανοίγει ο δρόμος για τη φιλοξενία 40 ασυνόδευτων ανήλικων

Ανοίγει ο δρόμος για τη φιλοξενία 40 ασυνόδευτων ανήλικων σε κτίριο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο κέντρο της Αθήνας, ύστερα από αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης του κτιρίου.

Το Δρακοπούλιο αιμοδοτικό κέντρο, στην οδό Αλκιβιάδου 9, κατελήφθη τον περασμένο Φεβρουάριο και κατά τη σημερινή επιχείρηση οι αρχές εντόπισαν 130 αλλοδαπούς που αναμένεται να μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενίας στην Αττική. Ύστερα από την απόδοση της δομής στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ο δήμαρχος Αθηναίων που τον τελευταίο καιρό ζητά την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης Ν. Τόσκα καταλογίζοντάς του ευθύνες για αύξηση της ανομίας στην Αθήνα, αναγκάστηκε να χαρακτηρίσει την εξέλιξη «θετική».

«Το γεγονός ότι η Ελληνική Αστυνομία απέδωσε στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό το κτίριο της οδού Αλκιβιάδου στο κέντρο της Αθήνας αποτελεί αναμφισβήτητα θετική εξέλιξη . Είχαμε από την πρώτη στιγμή ενώσει τη φωνή μας με τον Ερυθρό Σταυρό, αντιδρώντας στην κατάληψη του κτιρίου, που προορίζεται για την οργανωμένη μέριμνα δεκάδων ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων. Η συνέχιση της κατάληψης θα καταδίκαζε μια πολύ ευαίσθητη ομάδα προσφύγων να βρίσκεται χωρίς στοιχειώδη δομή φροντίδας. Η φιλοξενία των προσφύγων, για να προστατεύει πραγματικά τους ίδιους και τα δικαίωματά τους, πρέπει να βρίσκεται αποκλειστικά στην ευθύνη, τον έλεγχο και τον συντονισμό των δημοσίων οργανισμών και των πιστοποιημένων φορέων», σχολίασε ο Γ. Καμίνης.

Σε παλιότερη ανακοίνωσή του ο δήμος Αθηναίων είχε εκφράσει προβληματισμό για τις συνθήκες που επικρατούν στις καταλήψεις με τον κ. Καμίνη να εγκαλεί την κυβέρνηση για απροθυμία να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα και τον κ. Τόσκα να ανταπαντά κατηγορώντας τον κ. Καμίνη για «τραγελαφικό πολιτικό παραλήρημα» και αφήνοντας αιχμές για προσπάθεια δημιουργίας κλίματος από πλευράς του δημάρχου, εξαιτίας πιθανής βλέψης του να ηγηθεί πολιτικού κόμματος.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter