Ανοίγει ο δρόμος για την έκδοση του Ασάνζ στις ΗΠΑ

Ανοίγει ο δρόμος για την έκδοση του Ασάνζ στις ΗΠΑ

Ο Βρετανός υπουργός Εσωτερικών, Σάγιντ Τζάβιντ, υπέγραψε την εντολή έκδοσης του ιδρυτή του Wikileaks, καθώς όπως ανακοίνωσε ο ίδιος την Πέμπτη στην πρωινή εκπομπή Today Programme, «θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Στην κρίση της βρετανικής Δικαιοσύνης βρίσκεται πλέον η τύχη του Τζούλιαν Ασάνζ, για την οποία αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις την Παρασκευή οπότε και θα συνέλθει το δικαστήριο.

«Είναι δικαίως στη φυλακή. Υπάρχει ένα αίτημα έκδοσης από τις ΗΠΑ για το οποίο θα συνεδριάσει αύριο το δικαστήριο, αλλά χθες υπέγραψα και πιστοποίησα την εντολή έκδοσης», δήλωσε ο Τζάβιντ.

Ο Ασάνζ αντιμετωπίζει 18 κατηγορίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, μεταξύ άλλων για κατασκοπεία, συνομωσία και δημοσίευση απόρρητων κυβερνητικών πληροφοριών. Αυτή τη στιγμή εκτίει ποινή 50 εβδομάδων στο Ηνωμένο Βασίλειο για παραβίαση των όρων της εγγύησής του. Τα τελευταία επτά χρόνια βρισκόταν εγκλεισμένος στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο όπου είχε ζητήσει άσυλο μετά το αίτημα έκδοσης που είχε υποβάλλει η Σουηδία, όπου κατηγορείτο για υπόθεση βιασμού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter