Ανοίγει ο δρόμος για το Κέντρο Αποτέφρωσης στον Ελαιώνα

Ανοίγει ο δρόμος για το Κέντρο Αποτέφρωσης στον Ελαιώνα

Μέσω σχετικού άρθρου που ψηφίστηκε στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα, ανάβει το «πράσινο» φως για τη δημιουργία του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΕΝ) στον Ελαιώνα.

Σύμφωνα με το άρθρο 139 του νομοσχεδίου για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος, που ψηφίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης, διευθετούνται οι χωροταξικές εκκρεμότητες προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή του αποτεφρωτηρίου σε χώρο που είχε παραχωρήσει ο Δήμος Αθηναίων στον Ελαιώνα.

Συγκεκριμένα, το άρθρο ορίζει:

Το πρώτο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 48 του ν. 4277/2014 (Α΄ 156) αντικαθίσταται ως εξής: «2. Η χωροθέτηση των Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών επιτρέπεται σε περιοχές στις οποίες έχουν καθοριστεί οι χρήσεις γης των άρθρων 5, 6, 7 και 10 του από 23.2.1987 προεδρικού διατάγµατος (Δ΄ 166), καθώς και σε χώρους κοινωνικών και πολιτιστικών λειτουργιών οι οποίοι βρίσκονται µέσα στους κοινόχρηστους χώρους της παρ. 8 του άρθρου 3 του από 20.9.1995 προεδρικού διατάγµατος (Δ΄ 1049) της περιοχής του Ελαιώνα».

Αξίζει να προστεθεί πως πρόθεση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, και της κυβέρνησης είναι να υπάρξουν οι προϋποθέσεις προκειμένου να δημιουργηθούν και ιδιωτικά αποτεφρωτήρια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter