Ανοίγει ο τουρισμός αλλά η Βουλή παραμένει σε… καραντίνα

Ανοίγει ο τουρισμός αλλά η Βουλή παραμένει σε… καραντίνα

Παρόλο που στις 15 Μαΐου αναμένεται το άνοιγμα του τουρισμού, η εστίαση έχει ανεβάσει ρολά, οι μαθητές επέστρεψαν στις τάξεις και η κατάργηση των οργουελικών sms στο 13033 αλλά και των περιορισμών στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις είναι ζήτημα ωρών, ο Κωνσταντίνος Τασούλας αρνείται να επαναφέρει το Κοινοβούλιο σε συνθήκες κανονικότητας, γεγονός που -κατά τον ΣΥΡΙΖΑ- ενισχύει την εντύπωση πως η πανδημία αποτέλεσε και αποτελεί ευκαιρία για την κυβερνητική πλειοψηφία.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Όλγα Γεροβασίλη αιτήθηκε τη διεύρυνση της συμμετοχής με τη φυσική παρουσία των βουλευτών στις εργασίες του Κοινοβουλίου, εισπράττοντας την αρνητική απάντηση του Κ. Τασούλα.

«Δεν κατανοώ τον λόγο για τον οποίο το Κοινοβούλιο υπολειτουργεί, την στιγμή που η κυβέρνηση έχει ήδη ανοίξει την οικονομία, τα σχολεία και ετοιμάζεται να ανοίξει και τον τουρισμό. Τον Δεκέμβριο είχατε προγραμματίσει την δημιουργία εμβολιαστικού κέντρου, προκειμένου να μην υποβαθμισθεί περαιτέρω η Δημοκρατία, στο όνομα της πανδημίας. Όμως, μετά τον καταχρηστικό και προνομιακό εμβολιασμό, κυβερνητικών στελεχών και άλλων παραγόντων της Ν.Δ. εγκαταλείψατε το σχέδιο, εξ αιτίας της κοινωνικής κατακραυγής», ήταν οι αιχμές της γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για την υποβάθμιση της δημοκρατικής λειτουργίας της Βουλής.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε ότι δεν είναι ακόμη σε θέση να προχωρήσει σε διεύρυνση, καθώς περιμένει τις εισηγήσεις των ειδικών. Δηλαδή, οι ειδικοί σήμερα, Τετάρτη, κατά τα φαινόμενα θα εγκρίνουν τόσο τις υπερτοπικές μετακινήσεις που έτσι κι αλλιώς ισχύουν μονομερώς για τους τουρίστες όσο και την κατάργηση του παράλογου και απαξιωμένου μέτρου των sms, αλλά προβληματίζονται για τον τρόπο που πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις στο Κοινοβούλιο.

Σχετικά με την Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας αναστολή των αλλαγών στην εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΕΙ, η απάντηση που έλαβε η κ. Γεροβασίλη είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί στο αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter