Ανοίγει την Πέμπτη με τρία εμβόλια η πλατφόρμα για τους 25-29 ετών

Ανοίγει την Πέμπτη με τρία εμβόλια η πλατφόρμα για τους 25-29 ετών

Από την Πέμπτη 10 Ιουνίου η ηλικιακή ομάδα των πολιτών 25-29 ετών θα μπορεί να κλείνει τα ραντεβού για τον εμβολιασμό της με τρία σκευάσματα διαθέσιμα, όπως έγινε γνωστό στην ενημέρωση της Δευτέρας από το υπουργείο Υγείας.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ξεκίνησε την τοποθέτησή της αναφερόμενη στους ανεμβολίαστους πολίτες, καλώντας τους υπόλοιπους «να πειστούν οι σκεπτικοί και να κλείσουν το ραντεβού τους», έχοντας επισημάνει ότι πάνω από το 90% των ατόμων που εισάγονται με κορονοϊό στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

Όσον αφορά τη συζήτηση για τον εμβολιασμό των παιδιών και των εφήβων, η κ. Θεοδωρίδου σημείωσε ότι η Επιτροπή Εμβολιασμών θα εξετάσει ενδελεχώς το ζήτημα ούτως ώστε να αποφανθεί εάν θα δοθεί το «πράσινο φως», όπως συμβαίνει ήδη σε ορισμένες χώρες του εξωτερικού. Ωστόσο, όπως τόνισε, ο εμβολιασμός των παιδιών δεν θα είναι υποχρεωτικού χαρακτήρα.

Το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων

Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσε τα στατιστικά στοιχεία για την «Επιχείρηση Ελευθερία», αυτή των εμβολιασμών. Όπως ανέφερε, το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών ανέρχεται στο 22,4%, ήτοι 2.350.000 άνθρωποι.

Παράλληλα, ο Μάριος Θεμιστοκλέους μίλησε για πίεση στα ραντεβού της Αττικής. Στην εν λόγω περιοχή, τα ραντεβού είναι 100% κλεισμένα για τα εμβόλια των Pfizer, Moderna και Johnson&Johnson. Μάλιστα, ανακοινώθηκε ότι στα τέλη του τρέχοντος μήνα θα ανοίξουν κι άλλα ραντεβού για τα συγκεκριμένα σκευάσματα.

Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 25-29 ετών

Από την Πέμπτη 10 Ιουνίου θα μπορούν οι πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 25-29 ετών μπορούν να κλείσουν το ραντεβού για τους εμβολιασμούς τους με τα τρία εμβόλια (Pfizer, Moderna, Johnson&Johnson).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter