Ανοίγει το θέμα της ευθανασίας στην Ελλάδα

Ανοίγει το θέμα της ευθανασίας στην Ελλάδα

Η πόρτα για ένα ζήτημα-τομή, που αναμένεται να προκαλέσει θόρυβο, ανοίγει το επόμενο διάστημα και αφορά το λεγόμενο «δικαίωμα στο θάνατο».

Απαντώντας σε ερώτηση του Γιώργου Αμυρά, ο υπουργός Δικαιοσύνης αποκάλυψε πως το θέμα της δημιουργίας θεσμικού πλαισίου για την ευθανασία θα συζητηθεί ενόψει της θέσπισης του νέου Ποινικού Κώδικα.

Σύμφωνα με την γραπτή απάντηση του κ. Κοντονή, η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή που επεξεργάζεται το σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα έχει ήδη ενημερωθεί σχετικά με το αίτημα του κ. Αμυρά για την ευθανασία και την ιατρικώς υποβοηθούμενη αυτοκτονία. Μάλιστα, όπως ενημέρωσε τον βουλευτή του Ποταμιού, ο κ. Αμυράς θα έχει τη δυνατότητα να πάρει μέρος στη διαβούλευση που θα υπάρχει για το θέμα της ευθανασίας στο πλαίσιο της σύνταξης του νέου ποινικού κώδικα.

Ο βουλευτής του Ποταμιού τόνισε από την πλευρά του ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν σαφείς νομικές εκφάνσεις «του δικαιώματος στο θάνατο», καλώντας το υπουργείο Δικαιοσύνης να απαντήσει εάν προτίθεται να νομοθετήσει υπέρ της ευθανασίας και της ιατρικώς υποβοηθούμενης ευθανασίας. Ζήτησε δε να πληροφορηθεί σε ποιο σημείο βρίσκεται ο σχετικός διάλογος με την Εκκλησία αλλά και μεταξύ της Ελλάδας και των υπόλοιπων κρατών-μελών της ΕΕ για τη δημιουργία ενός κοινού θεσμικού πλαισίου για την ευθανασία.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter