Ανοίγει ξανά το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης για να δείξει έργο το ΥΠΠΟ, στο Docville της Κυριακής

Ανοίγει ξανά το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης για να δείξει έργο το ΥΠΠΟ, στο Docville της Κυριακής

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ανοίγει ξανά (πρόχειρα) για να δείξει έργο το υπουργείο Πολιτισμού. Στο Docville που κυκλοφορεί με το Documento της Κυριακής

-Το θέαμα προηγείται της πολιτικής. Ο Κώστας Σβόλης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΜΣΤ, και το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας γράφουν για τη βιασύνη του υπουργείου Πολιτισμού να ανοίξει το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης χωρίς προγραμματισμό. Στο ρεπορτάζ η Αφροδίτη Ερμίδη.

-Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου συζητάει με τον Παναγιώτη Φρούντζο για το εμβληματικό μυθιστόρημα «Μόμπι Ντικ» του Χέρμαν Μέλβιλ. Αφορμή η μεταφορά του έργου στη φόρμα του μιούζικαλ στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς.

-Εκθεση Αρμένιων προσφύγων φωτογράφων της Νίκαιας από τη δεκαετία του ’20 έως του ’60 στη Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας. Η Αφροδίτη Ερμίδη συνάντησε τον εγγονό του Τσολάκ Διλδιλιάν, Αρμεν Μαρσουμπιάν, και τον γιο του Πωλ Φαρατζιάν, Μάνο Φαρατζιάν, για να ιχνογραφήσει την ιστορική διαδρομή του προσφυγικού συνοικισμού.

-Ο Χάρης Φραγκούλης πρωταγωνιστεί στο θεατρικό «Κομμώτριες / Μεταπολίτευση» και μιλάει στην Ηλέκτρα Ζαργάνη μεταξύ άλλων για τις ματαιωμένες ελπίδες της γενιάς που αγωνίστηκε ενάντια στη χούντα.

-Ο Χουλιάν Βατ έρχεται στο ΚΠΙΣΝ με το Quinteto Astor Piazzolla και αυτό δίνει μια καλή αφορμή στον Σπύρο Οικόπουλο να μιλήσει μαζί του για τον Αστορ Πιατσόλα και το πνεύμα του tango nuevo.

-Η Ηλέκτρα Ζαργάνη ακολούθησε τον ιστορικό περίπατο του Μενέλαου Χαραλαμπίδη και κατέγραψε μέρη, πρόσωπα και γεγονότα που δέθηκαν με το Παγκράτι την περίοδο της Κατοχής.

-Η φαρμακοποιός Αργυρώ Βογιατζή περιγράφει στον Σπύρο Οικόπουλο τι συμβαίνει όταν η πόλη κοιμάται και το κατάστημα διανυκτερεύει.

-Η αθηναϊκή αποκριά τον καιρό του Όθωνα και της Αμαλίας. Προδημοσίευση του βιβλίου «“Της αναιδείας θεάματα”. Κοινωνική ιστορία της αποκριάς στην Αθήνα 1800-1940» του Νίκου Ποταμιάνου, που θα κυκλοφορήσει από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης.

-Η Μαρία Κωνσταντά, η οποία συμμετέχει στην παράσταση «Sex», μιλάει για όλα (θέατρο, σινεμά, πολιτική, θρησκεία) με την Αφροδίτη Ερμίδη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter