Διαμέσου του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου

Άνοιγμα στον ΣΥΡΙΖΑ από το Ποτάμι

"Δεν μπορούμε να τον αποκλείσουμε, στην αναζήτηση προοδευτικών μεταρρυθμίσεων", δηλώνει ο Σπύρος Δανέλλης

«Στην αναζήτηση των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, ενός βιώσιμου αναπτυξιακού μοντέλου, στην οικοδόμηση ενός νέου κοινωνικού κράτους, στη θωράκιση των δικαιωμάτων, στη συμμετοχή της χώρας στη νέα ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική δεν μπορείς να αποκλείσεις τον ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης, σε συνέντευξη του στη «Νέα Σελίδα», θέτοντας επι τάπητος κι από την πλευρά του Ποταμιού ότι στην αναζήτηση της επόμενης ημέρας στην Κεντροαριστερά δεν μπορεί να αποκλειστεί o ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν επιτρέπεται να φανούμε αδιάφοροι στις δυνάμεις που έχουν παράλληλες μ’ εμάς αναζητήσεις. Ας πάρουν εκείνοι την ευθύνη των δικών τους επιλογών, ιδίως σε ζητήματα όπως η Δικαιοσύνη, η Παιδεία, ο σεβασμός στους θεσμούς» συμπληρώνει.

Ο κ. Δανέλλης στη συνέντευξή του βλέπει θετικά την καταρχήν απόφαση του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για συγκρότηση νέου πολιτικού φορέα «πρέπει όμως να διευκρινιστούν αρκετά πράγματα» επισημαίνει. «Εξάλλου» συμπληρώνει «θα πρέπει να υπάρξει και εναρμόνιση μεταξύ των διαφορετικών προσεγγίσεων εντός της ΔΗΣΥ. Το Ποτάμι οφείλει να συμβάλει εποικοδομητικά, όπως έκανε έως τώρα, στη διαμόρφωση και επεξεργασία του προγραμματικού λόγου και των θέσεων του νέου φορέα. Υπάρχει ως βάση το κοινό πόρισμα της Επιτροπής Διαλόγου, που όμως δεν αρκεί. Δεν πίστευα ποτέ ότι η εκλογή της ηγεσίας είναι σημαντικότερη της διαμόρφωσης των πολιτικών προτάσεων του νέου φορέα. Αλλωστε, στη βάση της πολιτικής μας πρότασης θα προσπαθήσουμε να ενεργοποιήσουμε τους πολίτες» τονίζει ο κ. Δανέλλης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.