Ανοιγμα σχολείων με κυβερνητική προχειρότητα – 1 στους 4 δικαιούχους δε βρίσκει self test στα φαρμακεία

Ανοιγμα σχολείων με κυβερνητική προχειρότητα – 1 στους 4 δικαιούχους δε βρίσκει self test στα φαρμακεία

Ξέμειναν από -δωρεάν- αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ τα περισσότερα φαρμακεία καθώς χιλιάδες πολίτες, γονείς μαθητών και εκπαιδευτικοί, έσπευσαν να προμηθευτούν τα τεστ που δικαιούνται ενόψει ανοίγματος των σχολείων από την Δευτέρα, με βάση την αμφιλεγόμενη απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Σε άλλα φαρμακεία έχει εξαντληθεί η δωρεάν ποσότητα και σε άλλα έχουν μείνει ελάχιστα self test, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3. Πρόσθεσε δε ότι από το κεντρικό σημείο διανομής έχει ήδη διατεθεί η ποσότητα των 8,5 εκατ. self test και πως το πρόβλημα εντοπίζεται στην κατανομή τους μεταξύ φαρμακαποθηκών και φαρμακείων.

Προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις για την προχειρότητα και την ανοργανωσιά που αποδείχθηκε ότι χαρακτηρίζει και αυτό το κυβερνητικό σχέδιο, κυβερνητικές πηγές έσπευσαν να διαβεβαιώσουν ότι υπάρχει το αναγκαίο απόθεμα σε self test για την εξυπηρέτηση όλων των δικαιούχων, μαθητών και εκπαιδευτικών που επιστρέφουν τη Δευτέρα στη σχολεία.

Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής είχαν διατεθεί περισσότερα από 6 εκατ. τέστ σε 1.287.000 δικαιούχους, δηλαδή 3 στους 4 δικαιούχους μαθητές και εκπαιδευτικούς έχουν πάρει τα τεστ που τους αναλογούν.

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter