Άνοιγμα Τσίπρα στην ομογένεια των ΗΠΑ με αφορμή τα 200 χρόνια από το 1821

Άνοιγμα Τσίπρα στην ομογένεια των ΗΠΑ με αφορμή τα 200 χρόνια από το 1821

 

Σε μια συμβολική αλλά με νόημα κίνηση προς την ομογένεια των ΗΠΑ προχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τον σημερινό εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 2021.

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter θυμήθηκε και χαιρέτησε το γεγονός ότι στις 22 Μαρτίου 1822 είχε ιδρυθεί η πόλη «’Ελλάδα’» (Greece) στα βόρεια της Πολιτείας (state) της Nέας Υόρκης, η οποία πήρε το όνομά της ακριβώς για να τιμήσει την Επανάσταση του 1821. Μάλιστα η πόλη έχει δώσει ελληνικά ονόματα: Athena, Arcadia, Odyssey, Olympia και στα τέσσερα γυμνάσια και λύκεια που λειτουργούν στα όριά της.

Η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έγινε την περασμένη Δευτέρα 22 Μαρτίου ακριβώς για να τιμήσει τα 199 χρόνια από την ίδρυση της πόλης. Άλλωστε επί πρωθυπουργίας του στις 15 Απριλίου 2016, η Ελλάδα τίμησε την πόλη, για πρώτη φορά, σε τελετή στο δημαρχείο της και ο Αλέξης Τσίπρας, είχε στείλει τον τότε υφυπουργό Επικρατείας Τέρενς Κουίκ ο οποίος επέδωσε στην πόλη επιστολή του κ. Τσίπρα και τιμητική διάκριση του τότε πρόεδρου Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter