Ανοίγουν δημοτικά και νηπιαγωγεία με… βάρκα την ελπίδα

Ανοίγουν δημοτικά και νηπιαγωγεία με… βάρκα την ελπίδα

Σχεδόν δύο μήνες αφότου τα σχολεία έβαλαν λουκέτο με σκοπό να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, η κυβέρνηση επιλέγει να τα ανοίξει και πάλι στις 11 Ιανουαρίου με τον ίδιο τρόπο επί της ουσίας με αυτό που έκλεισαν, χωρίς να υπάρχουν ουσιαστικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας τους και επιπλέον μέτρα προστασίας που να διασφαλίζει αυτή τη φορά πως ο ιός θα είναι λιγότερο μεταδοτικός.

Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας είχε δύο ολόκληρους μήνες για να προετοιμαστεί καταλλήλως ώστε τα σχολεία να ανοίξουν και πάλι με μεγαλύτερη ασφάλεια για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, το υπουργείο Παιδείας και η Νίκη Κεραμέως αποφάσισαν πως η μόνο αλλαγή που έπρεπε να κάνουν είναι η κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης των μαθητών για να αποφευχθεί ο συνωστισμός και ο συγχρωτισμός κυρίως των γονέων.

Από την ερχόμενη Δευτέρα λοιπόν, κυβέρνηση, γονείς και μαθητές εναποθέτουν τις ελπίδες τους για τον περιορισμό του ιού στις μάσκες, τα αντισηπτικά, τις αποστάσεις, τα διαφορετικά διαλείμματα και φυσικά… στα διαφορετικά παγούρια που θα έχει το κάθε παιδί. Ωστόσο, ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις θα παραμείνει ο ίδιος, χωρίς να παίζουν για την κυβέρνηση ιδιαίτερη σημασία οι αριθμοί και ο συνωστισμός στις αίθουσες. 

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών, η κυβέρνηση φαίνεται πως δεν έχει ακριβής εικόνα για το πότε θα αρχίσουν με την Νίκη Κεραμέως να περιορίζεται σε δηλώσεις πως θα εμβολιαστούν πριν τον γενικό πληθυσμό.  Όσον αφορά για τα προληπτικά τεστ που θα πρέπει να κάνουν οι εκπαιδευτικοί πριν μπουν και πάλι στις σχολικές αίθουσες, η υπουργός επισήμανε μιλώντας στον ΑΝΤ1 πως «θα» ανοίξει ειδική πλατφόρμα για προληπτικά τεστ στους εκπαιδευτικούς όπου θα μπορούν να εγγράφονται και να κάνουν δωρεάν τεστ από τις 14.00 έως τις 17.00, ενώ πρόσθεσε ότι ο ΕΟΔΥ θα κάνει και δειγματοληπτικά τεστ στα σχολεία. Στην πλατφόρμα θα μπορούν να εγγράφονται και οι μαθητές λυκείου, προκειμένου να εξεταστούν για κορονοϊό. Ωστόσο, η υπουργός Παιδείας δεν μπόρεσε να απαντήσει αν έστω και λίγοι δάσκαλοι θα προλάβουν να εξεταστούν πριν επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες από Δευτέρα.

Για το πότε αναμένεται να ανοίξουν τα γυμνάσια και λύκεια, η υπουργός ανέφερε ότι το θέμα θα επανεξεταστεί από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων. Σε ό,τι αφορά δε τους μαθητές της Γ’ Λυκείου είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τη μείωση της ύλης για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Σε ό,τι αφορά τα πανεπιστήμια, η Νίκη Κεραμέως είπε ότι δεν υπάρχει εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων για δια ζώσης μαθήματα, προσθέτοντας ότι και η εξεταστική που έρχεται θα γίνει εξ αποστάσεως. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter