Ανοίγουν γυμναστήρια, τι θα ισχύει με τα υπαίθρια γήπεδα

Ανοίγουν γυμναστήρια, τι θα ισχύει με τα υπαίθρια γήπεδα

Την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων με το εγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο από τη Δευτέρα 31 Μαΐου ανακοίνωσε η κυβέρνηση το απόγευμα της Παρασκευής στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία.

Συγκεκριμένα, οι νέες κυβερνητικές αποφάσεις αφορούν την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων και την χρήση των υπαίθριων γηπέδων 5×5 και μπάσκετ από ερασιτέχνες αθλούμενους και μόνο υπό προϋποθέσεις που ισχύουν και για τους επαγγελματίες αθλητές.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η επανέναρξη των αθλητικών διοργανώσεων εκτός σταδίων υπό προϋποθέσεις, ενώ για τις εκλογές αιρετών σημειώθηκε ότι από εδώ και στο εξής μπορούν να γίνονται δια ζώσης εφόσον τα εγκεκριμένα μέλη δεν είναι πάνω από 150.

Τα μέτρα για τις «κόκκινες» περιοχές

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε στη συνέχεια τα μέτρα που θα λαμβάνονται σε περίπτωση που παρατηρηθεί σημαντική αύξηση κρουσμάτων σε περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι θα ισχύει:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις 06:00 το πρωί
  • Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα λειτουργούν μόνο σε υπαίθριο χώρο, με φιλοξενία καθήμενων και 24ωρη απαγόρευση μουσικής.
  • Αναστολή εκδηλώσεων όπως συναυλίες, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές και συναθροίσεων πολιτών άνω των 9 ατόμων σε δημόσιο και ιδιωτικό χώρο.
  • Συγκέντρωση έως τεσσάρων ατόμων ανά τραπέζι στην εστίαση, με εξαίρεση στο εάν πρόκειται για οικογένεια (6 άτομα)
  • Αναστολή οικοδομικών εργασιών και θρησκευτικών τελετών- Εξαιρούνται οι κηδείες (έως 9 άτομα).

Μείωση τηλεργασίας

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι εντός Ιουνίου θα μειωθεί στο 25% το ποσοστό της υποχρεωτικής τηλεργασίας, το οποίο μέχρι τέλος Μαΐου θα παραμείνει στο 50%.

«Καμπανάκι» για ορισμένες περιοχές

«Αν και η συνολική επιδημιολογική εικόνα της χώρας είναι καλή, υπάρχουν περιοχές που μας προβληματίζουν», υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι η κυβέρνηση και οι επιδημιολόγοι ανησυχούν για την κατάσταση που επικρατεί στους δήμους Ρόδου, Μυτιλήνης, Τροιζηνίας, Χανίων και την Περιφερειακή Ενότητα Σύρου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter