Ανοίγουν και πάλι πάρκα, μουσεία και αξιοθέατα στο Πεκίνο – Η κατάσταση θεωρείται υπό έλεγχο

Ανοίγουν και πάλι πάρκα, μουσεία και αξιοθέατα στο Πεκίνο – Η κατάσταση θεωρείται υπό έλεγχο

Το Πεκίνο θα μειώσει το επίπεδο συναγερμού για τον νέο κορονοϊό, από το 2 στο 3, αρχής γενομένης από αύριο, 20 Ιουλίου, ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματούχος της τοπικής δημοτικής αρχής.

Η κινεζική πρωτεύουσα έλαβε νέα μέτρα αφού εντοπίστηκε μια εστία της Covid-19 η οποία συνδεόταν με τη Σινφάντι, τη μεγάλη αγορά χονδρεμπορίου σε μια νοτιοδυτική συνοικία. Από τις 11 Ιουνίου το Πεκίνο κατέγραψε συνολικά 335 κρούσματα που σχετίζονταν με τη Σινφάντι, όμως τις τελευταίες δύο εβδομάδες δεν έχει εντοπιστεί κανένα νέο.

«Γενικά, ο κίνδυνος να προσβληθεί κανείς στο Πεκίνο (…) και να εξάγει τον κορονοϊό σε άλλες περιοχές είναι χαμηλός και η κατάσταση με τη διαχείριση της πανδημίας είναι υπό έλεγχο», είπε ο Λιου Μπέι, ο αναπληρωτής γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου.

Αφού μειωθεί το επίπεδο συναγερμού, θα ανοίξουν και πάλι τα πάρκα, τα τουριστικά αξιοθέατα, τα γυμναστήρια, οι βιβλιοθήκες και τα μουσεία, ωστόσο θα επιτρέπεται να δέχονται μόνο τους μισούς επισκέπτες απ’ ό,τι συνήθως. Θα επιτρέπονται επίσης τα συνέδρια με τη συμμετοχή μέχρι 500 προσώπων. Ο Λιου πρόσθεσε ότι σταδιακά θα επαναλειτουργήσουν οι εκθεσιακοί χώροι, οι κινηματογράφοι και θα ξαναρχίσουν οι αθλητικοί αγώνες.

Ωστόσο, θα απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται για εργασία οι υπόγειοι χώροι με κακό εξαερισμό ενώ οι αγορές χονδρικής, τα εστιατόρια, τα εργοτάξια και τα εργοστάσια θα παρακολουθούνται στενά από τις υγειονομικές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter