Ανοίγουν λογαριασμούς Σημίτη, Χρυσοχοΐδη για υπόθεση που είχε αποκαλύψει το Documento

Ανοίγουν λογαριασμούς Σημίτη, Χρυσοχοΐδη για υπόθεση που είχε αποκαλύψει το Documento

Το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, της συζύγου του Δάφνης και του αδελφού του, Σπύρου Σημίτη για την υπόθεση του C4I, ζήτησε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Παράλληλα για την ίδια υπόθεση ζητήθηκε το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και για τους: Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Ευάγγελου Μαλέσιου (πολιτική ηγεσία υπ. Δημοσίας Τάξεως), Παντούλα Διαμαντούλα (σύζυγος Μαλέσιου) και Λουκά Ρωμανού (μεσάζων οπλικών συστημάτων).

Το άνοιγμα των λογαριασμών το επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. 

Σημειώνεται πως την υπόθεση την είχε αποκαλύψει η εφημερίδα Documento, τον Μάιο του 2017.

Η απάντηση Σημίτη 

Με επίθεση στην κυβέρνηση συνδυάζει την απάντησή του – μέσω του ιδρύματος «Κωνσταντίνος Σημίτης» – ο πρώην πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για «περιστασιακούς ένοικους της εκτελεστικής εξουσίας».

Περισσότερα ΕΔΩ

Οι δηλώσεις Χρυσοχοϊδη

Σήμερα το πρωί, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, επιβεβαίωσε το άνοιγμα των λογαριασμών.

«Οι λογαριασμοί έχουν ανοιχτεί. Ας ανοίξουν ό,τι θέλουν» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε μάλιστα λόγο για παιχνίδια δικαστικών λειτουργών με βάση τις συζητήσεις καφενείου. «Να ξέρουν όμως» πρόσθεσε, «ότι αυτό θα τους έρθει μπούμερανγκ γιατί η ίδια η δημοκρατία με τους νόμους της έχει απαντήσεις».

Ο κύριος Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι ψάχνουν εδώ και καιρό να ενοχοποιήσουν τον Κώστα Σημίτη και βάζουν στο κάδρο και τη σύζυγο του και τον αδελφό του για μια κατάθεση ενός Γάλλου πρώην στελέχους της εταιρίας «Θαλής» που ενδιαφερόταν για το C4I, ο οποίος καταδικάστηκε στη Γαλλία γιατί δεν μπόρεσε να αποδείξει όσα ισχυριζόταν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter