Ανοίγουν τα σχολεία εν μέσω έξαρσης κορονοϊού, γρίπης και ιώσεων – Έρχονται ανακοινώνεις από τον ΕΟΔΥ

Ανοίγουν τα σχολεία εν μέσω έξαρσης κορονοϊού, γρίπης και ιώσεων – Έρχονται ανακοινώνεις από τον ΕΟΔΥ

Προβληματισμό προκαλεί το κοκτέιλ κορονοϊού – γρίπης – ιώσεων το οποίο συνεχίζει να πιέζει τα νοσοκομεία, ενώ όπως εκτιμούν οι ειδικοί, η κορύφωση δε έχει ακόμα. Όλα αυτά λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου.

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: Τα συμπτώματα της υποπαραλλαγής JN.1 που εξαπλώνεται ραγδαία

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με όσα ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη τις επόμενες ώρες θα υπάρξει ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα μέτρα προστασίας ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τεράστια αύξηση των κρουσμάτων έχει προβληματίσει τους αρμόδιους φορείς και το υπουργείο Υγείας φαίνεται ότι θα στείλει οδηγίες στα σχολεία, επειδή αναμένεται να αυξηθούν και οι απουσίες των παιδιών από τα μαθήματά τους.

Έξαρση με 100.000 κρούσματα ημερησίως

Ο Διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος τόνισε ότι η έξαρση θα έρθει στις 20-30 Ιανουαρίου ενώ δεν αποκλείει να έχουμε μέχρι και 100.000 κρούσματα ημερησίως.

«Παρ’ όλο που φωνάζαμε από τον Νοέμβριο πως θα έχουμε τρία ισχυρά κύματα τον χειμώνα, ένα του κορονοϊού, ένα της γρίπης και ένα των άλλων ιώσεων, κανείς δεν μας άκουσε. Τα τρία κύματα αυτά έχουν πολλές συνέπειες. Χιλιάδες κρούσματα. Είμαστε και στα τρία κύματα αλλά δεν έχει έρθει ακόμα η κορύφωσή τους. Άργησαν να ξεκινήσουν σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη λόγω του κλίματος στην Ελλάδα. Έχουμε και τις γιορτές και τις εκδηλώσεις και περιμένουμε δυστυχώς αύξηση», ανέφερε αρχικά ο γιατρός.

Εμβολιασμοί και μάσκες

Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο: «η μάσκα είναι το δεύτερο μέτρο όταν δεν έχεις εμβολιαστεί, δεν έχεις ενισχύσει το τείχος ανοσίας. Όταν βγαίνεις έξω και θα έρθεις οπωσδήποτε σε επαφή με ανθρώπους που μολύνουν καθώς είναι χιλιάδες τα κρούσματα αυτή τη στιγμή, το μόνο που σε σώζει είναι να φοράς μάσκα και να επισκεφτείς έγκαιρα τον γιατρό και να αρχίσεις την αντιική θεραπεία».

Αυξήσεις στους θανάτους

«Περιμένουμε αυξήσεις στις νοσηλείες και στους θανάτους, περίπου στους 78 με 80», εκτίμησε ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ενώ για την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο δήλωσε: «Θεωρώ ότι είναι καλό να κάνουν οι γονείς self test στα παιδιά, για να είναι σίγουροι ότι έχουν χαμηλό ιικό φορτίο».

Όσον αφορά τις μάσκες, ο καθηγητής είπε: «Η μάσκα είναι χρήσιμη, αλλά θεωρώ ότι είναι θέμα προσωπικής εκτίμησης του καθενός».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter