«Ανοικτή η Ουκρανία στο να εξετάσει μέρη του ειρηνευτικού σχεδίου της Κίνας» δηλώνει ο Ζελένσκι

«Ανοικτή η Ουκρανία στο να εξετάσει μέρη του ειρηνευτικού σχεδίου της Κίνας» δηλώνει ο Ζελένσκι

Ανοιχτός στο να εξετάσει μέρη του αποτελούμενου από 12 σημεία ειρηνευτικού σχεδίου της Κίνας για τον τερματισμό του πολέμου που διεξάγει η Ρωσία στην χώρα του, δήλωσε την Παρασκευή ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έναν χρόνο μετά την έναρξη της εισβολής της Μόσχας.

«Mου φαίνεται ότι υπάρχει σεβασμός της εδαφικής μας ακεραιότητας, πράγματα που αφορούν την ασφάλεια. Πρέπει να συνεργαστούμε με την Κίνα σε αυτό το θέμα. Νομίζω ότι η Κίνα αποκάλυψε τις σκέψεις της. Η Κίνα άρχισε να μιλάει για την Ουκρανία και αυτό δεν είναι κακό», είπε ο Ζελένσκι αναφερόμενος στο κείμενο του ειρηνευτικού σχεδίου που πρότεινε η Κίνα, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε στο Κίεβο με αφορμή την πρώτη επέτειο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Μάλιστα, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι σκοπεύει να συναντήσει τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, χωρίς όμως να αναφέρει πότε μπορεί να πραγματοποιηθεί μια τέτοια συνάντηση. «Σκοπεύω να συναντήσω τον Σι Τζινπίνγκ και πιστεύω ότι αυτό θα είναι επωφελές για τις χώρες μας και για την παγκόσμια ασφάλεια», είπε σε συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο για την πρώτη επέτειο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τέλος, ο ίδιος κατέληξε δηλώνοντας ότι δεν θα έχει συνομιλίες με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, παρότι η Wall Street Journal δημοσίευσε (επικαλούμενη πηγές με γνώση του θέματος) πως ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάλεσαν τον Ουκρανό πρόεδρο να ξεκινήσει συνομιλίες με τη Μόσχα κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Παρίσι τον περασμένο Φεβρουάριο.

Πηγή: DW, AFP, New York Times

Διαβάστε επίσης:

Ζελένσκι για τη συμπλήρωση ενός χρόνου πολέμου στην Ουκρανία: «Θα νικήσουμε τους πάντες»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter