«Άνοιξαν ξερονήσια και φυλακές την τελευταία φορά που κάποιοι αποφάσισαν να τελειώνουν με την Αριστερά»

«Άνοιξαν ξερονήσια και φυλακές την τελευταία φορά που κάποιοι αποφάσισαν να τελειώνουν με την Αριστερά»

Τη μαύρη περίοδο της «εθνικοφροσύνης» υπενθύμισε στον πρόεδρο της ΝΔ ο πρωθυπουργός ως απάντηση στις ακραίες αναφορές του Κυρ. Μητσοτάκη στο συνέδριο της ΝΔ.

«Βγήκατε και είπατε το εξής -που δεν ξέρω αν καταλάβατε που το είπατε γιατί υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο- ¨να τελειώνουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ όχι για αυτά που κάνει αλλά για αυτά που πιστεύε騻 είπε ο Αλ. Τσίπρας αναφερόμενος στα λεγόμενα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά το συνέδριο του κόμματό του.

«Ξέρετε κ. Μητσοτάκη», συνέχισε ο πρωθυπουργός, «η τελευταία φορά που κάποιοι αποφάσισαν να τελειώνουν με την Αριστερά για αυτά που πιστεύει, ήταν όταν άνοιξαν τα ξερονήσια και οι φυλακές και χωρίστηκαν και διχάστηκαν οι Έλληνες σε εθνικόφρονες και εθνοπροδότες».

«Ευρωπαϊστής με αφήγημα Σαλβίνι – Όρμπαν και συνθήματα Μιχαλολιάκου»

Προηγουμένως, ο κ. Τσίπρας στηλίτευσε και την κατηγορία που εξαπέλυσε ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφορικά με το ζήτημα της μη περικοπής των συντάξεων που το θεωρεί προϊόν συναλλαγής για το Μακεδονικό.

«Και σας ρωτώ κ. Μητσοτάκη, με ποιον έκανα αυτή τη συναλλαγή; Με τον κ. Γιούνκερ; Με την κα Μέρκελ; Με τον κ. Μακρόν; Με ποιον έκανα τη συναλλαγή;» ρώτησε ευθέως τον πρόεδρο της ΝΔ και επισήμανε ότι η κατηγορία αυτή αποδεικνύει την ψεύτικη πίστη του πολιτικού του αντιπάλου στο λεγόμενο ευρωπαϊκό ιδεώδες. «Αυτή είναι η Ευρώπη που αγωνιζόσασταν να μείνουμε; Η Ευρώπη της φτηνής συναλλαγής;», ήταν το επόμενο ερώτημα που έθεσε προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπέρανε: «Κύριε Μητσοτάκη, με τον τρόπο που πολιτεύεστε αποδεικνύετε ότι δεν είστε ευρωπαϊστής, αλλά ευρωπαϊστής με αφήγημα Σαλβίνι – Όρμπαν και συνθήματα Μιχαλολιάκου. Δυστυχώς…».

Συνεχίζοντας τις αναφορές στο πρόσφατο συνέδριο της ΝΔ και όσα ακούστηκαν εκεί, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι ο Αντ. Σαμαράς θυμήθηκε την εποχή του εμφυλίου και αναπαρήγαγε τα συνθήματα της Χρυσής Αυγής σε σχέση με τον Άρη Βελουχιώτη και το χαβιάρι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter