Άνοιξε η Μεσογείων – Πάνω από 300 κλήσεις στην Πυροσβεστική από την καταιγίδα στην Αθήνα (Video+Χάρτες)

Άνοιξε η Μεσογείων – Πάνω από 300 κλήσεις στην Πυροσβεστική από την καταιγίδα στην Αθήνα (Video+Χάρτες)

Πάνω από 300 κλήσεις έχει δεχθεί έως τώρα η Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων και παροχή βοηθείας, λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην Αττική. Οι περισσότερες κλήσεις έγιναν από περιοχές των Δυτικών προαστίων, το κέντρο της Αθήνας, το Γαλάτσι και το Μαρούσι.

Λίγο πριν από τις 6 αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη  λεωφόρο Μεσογείων, στην υπόγεια γέφυρα στην Κατεχάκη, ενώ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στους υπόλοιπους δρόμους που είχαν κλείσει.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς, στην Καζαντζόγλου, στη Μιχαλακοπούλου, στην Αγίου Αθανασίου στο Μαρούσι, καθώς και στη λεωφόρο Λαυρίου.

Προβλήματα και στο δίκτυο του μετρό προκάλεσε η σφοδρή βροχόπτωση.

Συγκεκριμένα, κλειστός είναι ο σταθμός του μετρό «Πανόρμου» λόγω της έντονης συσσώρευσης νερού στις αποβάθρες. Οι συρμοί διέρχονται χωρίς όμως να κάνουν στάση.

Νωρίτερα πρόβλημα είχαμε για περίπου 15 λεπτά και στο σταθμό του μετρό «Νομισματοκοπείο» καθώς δεν υπήρχε φωτισμός λόγω διακοπών ρεύματος

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο Λεκανοπέδιο, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρακαλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, να αποφεύγουν να μετακινούνται στις περιοχές όπου εκδηλώνονται τα φαινόμενα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των Αρχών.

_x000D_
_x000D_

Σύμφωνα με το meteo.gr, ισχυρές καταιγίδες σημειώνονται το μεσημέρι της Κυριακής 28/07 στην Αττική, με 43 mm βροχής στην Αγ. Παρασκευή και 36 mm στην Αμπελόκηπους μέχρι τις 14.30, ενώ οι βροχές συνεχίζονται. Οι χάρτες που ακολουθούν δίνουν την κατανομή της βροχής από το σύνολο των σταθμών που αποτελούν το Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Αττικής καθώς και της κατανομής των κεραυνών.

Στην Αττική προβλέπονται για τις μεσημεριανές ώρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στην πόλη της Αθήνας θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης

Έκτακτη ενημέρωση από την Περιφέρεια Αττικής για την έντονη βροχόπτωση

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter