Άνοιξε και πάλι συζήτηση για ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων

Άνοιξε και πάλι συζήτηση για ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων

Στην Ιαπωνία υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν ότι πρέπει να επανεξεταστεί η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας. Ο γενικός γραμματέας του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (ΦΔΚ) Τοσιχίρο Νικάι ανέφερε σε δηλώσεις του ότι η ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων είναι μια επιλογή που μπορεί να εξεταστεί αν η κατάσταση, σε ότι αφορά στην πανδημία, επιδεινωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

«Εάν η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού σημάνει πως είναι αδύνατον να διεξαχθούν οι Αγώνες, τότε θα πρέπει να εγκαταλείψουμε», είπε το κορυφαίο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος στη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, η οποία δεν έχει μεταδοθεί ακόμη, σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo.

Στην Ιαπωνία έχει ξεσπάσει αυτό που οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν «τέταρτο κύμα» της πανδημίας. Την Τετάρτη 14 Απριλίου καταγράφηκαν σε εθνική κλίμακα πάνω από 4.300 κρούσματα του SARS-CoV-2. Στο επίκεντρο του νέου κύματος βρίσκεται η νομαρχία της Οσάκα. Χθες, κατέγραψε 1.130 νέα κρούσματα, αριθμό άνευ προηγουμένου για τα δεδομένα της περιοχής. Συνολικά, βάσει τα επίσημα δεδομένα του υπουργείου Υγείας, η Ιαπωνία έχει καταγράψει σχεδόν 9.500 θανάτους εξαιτίας της πανδημίας επί συνόλου περίπου 510.000 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Προς το παρόν η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Γιοσιχίντε Σούγκα συνεχίζει κανονικά τις προετοιμασίες για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων με αυστηρά μέτρα προστασίας, ενώ θα υπάρχουν περιορισμοί στους θεατές.

Οι Αγώνες, που αναβλήθηκαν πέρυσι, είναι προγραμματισμένο να αρχίσουν στις 23 Ιουλίου.

Στις δημοσκοπήσεις που γίνονται ένα πολύ μικρό ποσοστό Ιαπώνων τάσσεται υπέρ της κανονικής διεξαγωγής της διοργάνωσης, εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας. Η φράση «ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων» ήταν ανάμεσα στις δημοφιλέστερες μεταξύ των πολιτών της χώρας που χρησιμοποιούν τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, με πάνω από 20.000 αναφορές. Παρόλα αυτά η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων επιμένει πως η διοργάνωση θα διεξαχθεί κανονικά και με ασφάλεια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter