Άνοιξε μέτωπο με τη γιόγκα η Ιερά Σύνοδος

Άνοιξε μέτωπο με τη γιόγκα η Ιερά Σύνοδος

Η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει τη γιόγκα ως ασυμβίβαστη με την ορθόδοξη πίστη, ενώ παράλληλα καθιστά σαφές ότι η εκκλησία θα εμμείνει στο δόγμα περί θείας κοινωνίας.

Με αφορμή τη σύσταση της τεχνικής της γιόγκα από διάφορους φορείς ως τρόπου αντιμετώπισης του άγχους κατά την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού, η Ιερά Σύνοδος εμφανίστηκε κατηγορηματική, ανοίγοντας μέτωπο κατά της γιόγκα η οποία: «τυγχάνει απολύτως ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη μας και δεν έχει καμία θέση στην ζωή των Χριστιανών».

Παράλληλα, η Ιερά Σύνοδος έλαβε επίσης την απόφαση να σταλούν επιστολές προς τον Βαρθολομαίο και τον Δανιήλ (Πατριάρχη Ρουμανίας) ώστε να βρεθεί κοινή πορεία στην αντιμετώπιση των αμφισβητήσεων για τη μετάδοση της Θείας Κοινωνίας.

«Η Εκκλησία της Ελλάδος εμμένει στην εξ αρχής εκφρασθείσα δογματική και θεολογική επιβεβαίωσή της ότι το Ιερό Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας παραμένει αδιαπραγμάτευτο όπως μας παρεδόθη από την περί αυτού διδασκαλία της Ορθοδόξου Παραδόσεως και των αγίων Πατέρων της αγίας μας Εκκλησίας», όπως τονίζεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, καλούνται οι αρχιερείς και οι ιερείς να απέχουν από κάθε εκδήλωση που διοργανώνεται από τις οργανώσεις Rotary και Lions, καθώς οι οργανώσεις αυτές: «δεν περιορίζονται μόνον σε κοινωνικές εκδηλώσεις, αλλά επεκτείνονται και σε πράξεις θρησκευτικού χαρακτήρα, καθ’ όσον διαθέτουν τυπικό τελετουργίας εισδοχής νέων μελών και καθορίζουν προσευχή που απευθύνεται αδογμάτιστα σε ένα θεό, με την γενική έννοια του όρου και όχι κατά την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη μας», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter