Άνοιξε ο «ασκός του Αιόλου» μετά την κατάθεση Τσουκάτου για παράνομες χρηματοδοτήσεις κομμάτων

Άνοιξε ο «ασκός του Αιόλου» μετά την κατάθεση Τσουκάτου για παράνομες χρηματοδοτήσεις κομμάτων

Με την κατάθεση του Θεόδωρου Τσουκάτου ξεκίνησε η μεγάλη εισαγγελική έρευνα για παράνομες χρηματοδοτήσεις κομμάτων…

Αφορμή της προκαταρκτικής εξέτασης στάθηκε η αποκάλυψη του αποκαλούμενου κάποτε “στρατηγού” του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρου Τσουκάτου, ότι το κόμμα του είχε πάρει από επιχειρηματίες το 2000 το ποσόν των 16 δισεκατομμυρίων δραχμών.

Σύμφωνα με την σχετική παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου η έρευνα θα επεκταθεί και πέραν του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο κ. Τσουκάτος έχει υποστηρίξει ότι η ιδιωτική χρηματοδότηση ήταν και είναι και σήμερα πάγια πρακτική των κομμάτων.

Ο Θεόδωρος Τσουκάτος εξετάστηκε ως πρώτος μάρτυρας από τον εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση που ανέλαβε την διερεύνηση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Τσουκάτος επιβεβαίωσε στην κατάθεση του τα όσα είχε αποκαλύψει κατά την απολογία του στη δίκη όπου κατηγορείται για τη… χορηγία του ενός εκατομμυρίου μάρκων από την Siemens .

Αρνήθηκε όμως να κατονομάσει τους επιχειρηματίες -χορηγούς του κόμματος του επικαλούμενος … κώδικα εχεμύθειας “γιατί οι εταιρίες δεν ήθελαν να βγαίνουν τα ονόματά τους”.

Αναφερόμενος στον τότε Πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη, υποστήριξε όπως και στο δικαστήριο ότι δεν είχε σχέση με τα οικονομικά του κόμματος.

Ενώ για το ιλιγγιώδες ποσόν των 16 δισεκατομμυρίων δραχμών που κατά τους ισχυρισμούς του είχαν εισρεύσει στο κόμμα του υποστήριξε ήταν δεν όλα ιδιωτική χορηγία καθώς ένα μέρος προερχόταν από την κρατική επιχορήγηση. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter