Άνοιξε ο δρόμος για την πληρωμή των 850 πρώην εργαζομένων της Χ. Κ. Τεγόπουλος

Άνοιξε ο δρόμος για την πληρωμή των 850 πρώην εργαζομένων της Χ. Κ. Τεγόπουλος

Ο γολγοθάς για τους 850 πρώην εργαζόμενους της Χ. Κ. Τεγόπουλος (Ελευθεροτυπία, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, enet.gr) φθάνει στο τέλος του, μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια! 

Κι αυτό γιατί σήμερα (10/9) ο εισηγητής-δικαστής Κωνσταντίνος Δεμέστιχας με προσωπική του δέσμευση βάζει τέλος στα βάσανα, τις αγωνίες και τους κόπους των εργαζομένων και των οικογενειών τους, ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο για την πληρωμή μέρους των αποζημιώσεων τους, με τα χρήματα που προήλθαν από την πώληση του κτιρίου της ιστορικής εφημερίδας στο Νέο Κόσμο. Χρήματα που καλύπτουν περίπου το 20% των όσων τους οφείλονται (δεδουλευμένα, αποζημιώσεις κλπ).

Ο Κων. Δεμέστιχας λοιπόν, δεσμεύτηκε προσωπικά στους δικηγόρους και τους εκπροσώπους της Επιτροπής των Πιστωτών ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας (Δευτέρα 14/9 ή Τρίτη 15/9) θα ανακοινώσει την ημερομηνία πληρωμής των εργαζομένων με βάση τον Πίνακα Διανομής και η οποία θα είναι μέσα στον Οκτώβριο. Δέσμευση που λύτρωσε 850 οικογένειες που παλεύουν εννέα χρόνια τώρα, να δουν τους κόπους τους να δικαιώνονται. 

Εργαζόμενοι (αρκετοί από αυτούς συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων), οι οποίοι έφθασαν σήμερα με την προσωπική δέσμευση του εισηγητή-δικαστή Κων. Δεμέστιχα μετά από μια επίπονη και μακροχρόνια σειρά δικαστικών αγώνων στο σημείο να μπορέσουν επιτέλους να πάρουν ένα μικρό μέρος των όσων τους οφείλει η πτωχευμένη από το 2014 ιστορική εφημερίδα.

Θυμίζουμε ότι ο σύνδικος της πτώχευσης κ. Καρβούνης είχε καταθέσει τον Πίνακα Διανομής των χρημάτων στο τέλος Μαίου με την οποία ζητούσε ημερομηνία πληρωμής και είχε οριστεί η 17η Ιουλίου. Όμως, εμφανίστηκαν τότε δύο τράπεζες (ALPHA και Πειραιώς) να διεκδικήσουν για λογαριασμό τους τα λεφτά που δεν τους ανήκαν, κόντρα στο νόμο και τον Πτωχευτικό Κώδικα! Νέες περιπέτειες, νέος ξεσηκωμός αλλά ξεπεράστηκε και αυτό το εμπόδιο καθώς τα πολιτικά κόμματα στήριξαν τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και μέσα από τη Βουλή πέρασαν τροπολογία στην οποία ξεκαθάριζαν με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι οι δύο τράπεζες δεν δικαιούνται ευρώ και παραμένουν τελευταίες στις απαιτήσεις από όσες εταιρείες πτώχευσαν προ του 2016. 

Παράλληλα, διευκρινίστηκε όσο πιο ξεκάθαρα γινόταν και το ότι, ακόμη κι αν υπάρχουν δικαστικές διαμάχες, όπως στην περίπτωση με τους πρώην εργαζόμενους της «Ε», τα χρήματα μοιράζονται κανονικά στους εργαζόμενους.

Το τελευταίο εμπόδιο κάμφθηκε κι έτσι άνοιξε ο δρόμος πληρωμής των 850 εργαζομένων με τον σύνδικο πτώχευσης κ. Καρβούνη να καταθέτει ως όφειλε, νέο αίτημα ζητώντας νέα ημερομηνία πληρωμών. Και φθάσαμε σήμερα στην δέσμευση του εισηγητή-δικαστή Κων. Δεμέστιχα να ορίσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, την ημερομηνία που θα γίνουν οι πληρωμές (Οκτώβριος) κατανοώντας πλήρως το δίκαιο των εργαζομένων…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter