Άνοιξε ο χορός των καταλήψεων στα σχολεία για τα κολέγια

Άνοιξε ο χορός των καταλήψεων στα σχολεία για τα κολέγια

Με σκοπό να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην ηγεσία του υπουργείο Παιδείας μαθητές λυκείων της Αθήνας προχώρησαν σε καταλήψεις με αφορμή το νόμο που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στον οποίο μεταξύ άλλων εξισώνονται τα πτυχία των κολεγίων με αυτά των ΑΕΙ.

Τα λύκεια που έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις ζητούν να μην υποβαθμιστεί η δημόσια παιδεία

Σήμερα προχώρησαν σε κατάληψη τα Λύκεια του Χαϊδαρίου ενώ οι μαθητές από τα Λύκεια Αιγάλεω πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο με σκοπό να δώσουν τα αιτήματα τους στον Δήμαρχο.

Παράλληλα οι μαθητές προσπαθούν να συντονίσουν και νέες κινητοποιήσεις. «Γίνονται κινήσεις ώστε αύριο να συγκεντρωθούν μαθητές από το Χαϊδάρι το Αιγάλεω και το Περιστέρι έξω από τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» λέει στο documentonews.gr μέλος του 15μελους του 2ου Λυκείου Χαϊδαρίου .

Την ίδια ώρα οι μαθητές μέσω των social media προσπαθούν να συντονιστούν ώστε να υπάρξει μια συνολικότερη κινητοποίηση τόσο στα σχολειά της Αθήνας όσο και την υπόλοιπης Ελλάδας.

Διαβάστε την αιτήματα των μαθητών

Χαϊδάρι, 27/1/2020

Αξιότιμοι διευθυντή και καθηγητές, Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τους λόγους της κατάληψης μας:

1.Το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας το οποίο προβλέπει την ισοδυναμία των πτυχίων αποφοίτων κολεγίων με τα αντίστοιχα των ΑΕΙ. Συγκεκριμένα, το άρθρο 50 σχετικά με τα κολέγια δίνει το δικαίωμα στους πτυχιούχους παιδαγωγικών από ιδιωτικά κολέγια που λειτουργούν ως παράρτημα ΑΕΙ άλλων χωρών στην Ελλάδα να διεκδικήσουν μια θέση στο δημόσιο.

2.Τον καθορισμό του αριθμού των εισακτέων από τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, γεγονός που θα περιορίζει σε μεγάλο βαθμό τον αριθμό των μαθητών που θα εισάγονται στην ανώτατη εκπαίδευση.

3.Η αναστολή της έναρξης λειτουργίας 37 νέων τμημάτων που θα εισάγονταν στο μηχανογραφικό του 2020.

4. Η γενικότερη ρευστότητα του εκπαιδευτικού συστήματος όπως αυτή εκδηλώνεται στην λειτουργία των σχολικών μονάδων.

5.Να εκφράσουμε την δυσαρέσκεια μας σχετικά με την εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων

Στόχος μας είναι να δηλώσουμε εμπράκτως την διαφωνία μας στα νέα μέτρα της κυβέρνησης σχετικά με την παιδεία που αποσκοπούν στην υποβάθμιση ως και την εξαθλίωση της δημόσιας/δωρεάν εκπαίδευσης. Ευελπιστούμε στην κατανόηση, αλλά και την υποστήριξη σας εφόσον πρόκειται για μια συλλογική και ουσιαστική διαμαρτυρία.

Με εκτίμηση,

Το δεκαπενταμελές

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter