«Ανοιξιάτικες» βροχές και καταιγίδες αυτή τη βδομάδα

«Ανοιξιάτικες» βροχές και καταιγίδες αυτή τη βδομάδα

Ανοιξιάτικη αστάθεια αυτή τη βδομάδα σε όλη τη χώρα, αφού η κακοκαιρία θα παραμείνει τουλάχιστον έως το Σάββατο, 20 Απριλίου

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας, καθώς και στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη.

Σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σήμερα, Δευτέρα, τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα γενικευτούν σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης, που έχει δεχτεί σφοδρά πλήγματα από την κακοκαιρία τους τελευταίους μήνες.

Διαβάστε επίσης: Σφοδρή χαλαζόπτωση στην Αττική (Photos)

Από σήμερα, Δευτέρα:

Ιδιαίτερα έντονη αστάθεια περιμένουμε να επικρατήσει τη Δευτέρα 15 Απριλίου σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Παράλληλα πολύ ενισχυμένοι ριπαίοι άνεμοι αναμένονται κατά τόπους σε περιοχές όπου θα εκδηλώνονται καταιγίδες.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής, η πόλη της Αθήνας και η Κρήτη.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες βροχόπτωσης, έως και τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 16/04.

Όπως φαίνεται στο βίντεο άστατος θα διατηρηθεί ο καιρός και τις επόμενες ημέρες

Την Τρίτη 16/04 τα φαινόμενα αρχικά θα εντοπίζονται στην ανατολική και νότια χώρα αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα περιοριστούν στα ηπειρωτικά, ενώ την Τετάρτη 17/04 βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα κεντρικά και νοτιανατολικά διαμερίσματα της χώρας.

Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζονται οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στο οδικό δίκτυο τις απογευματινές-βραδινές ώρες της Δευτέρας 15/04/2019.

Όπως αναφέρει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), την Τρίτη οι βροχές και οι καταιγίδες που θα φέρει η κακοκαιρία θα «χτυπήσουν» τα ανατολικά και νότια της χώρας.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα, όμως στη συνέχεια θα εκδηλωθούν ξανά τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά της υπόλοιπης χώρας.

Ταυτόχρονα, θα καταγραφούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Βροχές και στην Αθήνα Τετάρτη και Πέμπτη

Από τα προγνωστικά μοντέλα του meteo, προκύπτει ότι ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα βροχερός στην Αθήνα το διήμερο της Τετάρτης και της 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter