Ανοιχτά σχολεία «γιατί εκεί τα παιδιά επιτηρούνται» λέει ο Βασιλακόπουλος

Ανοιχτά σχολεία «γιατί εκεί τα παιδιά επιτηρούνται» λέει ο Βασιλακόπουλος

Τα σχολεία δεν πρέπει να μείνουν κλειστά επειδή «γιατί εκεί τα παιδιά επιτηρούνται», υποστήριξε το πρωί της Τετάρτης ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, παρά το γεγονός πως συνάδελφοί του έχουν εκφράσει τις ενστάσεις τους, ο καθηγητής πνευμονιολογίας τάχθηκε υπέρ των ανοικτών σχολείων δίχως παράταση των διακοπών και τόνισε: «Η λογική με τα σχολεία είναι παρά πολύ απλή… Αυτοί που υποστήριζαν να μη λειτουργήσουν τα σχολεία το έλεγαν για να μην υπάρχει έτι περαιτέρω διασπορά για να προστατέψουμε τους ανεμβολίαστους. Υπάρχει κι η αντίστροφη λογική: λειτουργώ κανονικά τα σχολεία γιατί εκεί τα παιδιά επιτηρούνται. Το 99,0% των εκπαιδευτικών θα βλέπει το παιδί, και θα του λέει ‘φόρα τη μάσκα’. Οι περισσότεροι των γονέων είναι λογικοί άνθρωποι, θα οδηγήσουν το παιδί σε σελφ τεστ, δηλαδή θα έχουμε καλύτερη επιδημιολογική επιτήρηση. Αν μείνει το παιδί του σπίτι θα κάνει ο γονέας στο παιδί 3 σελφ τεστ την εβδομάδα για να ξέρει αν έχει νοσήσει; Κανένα δε θα κάνει».

Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως οι μόνοι που θα κέρδιζαν από τη μη λειτουργία των σχολείων είναι οι καφετέριες και οι ανεμβολίαστοι που θα προστατευτούν.

Όπως είπε, έχουμε πλέον το απόλυτο εργαλείο για να είναι απολύτως ασφαλή τα παιδιά μας και λέγεται εμβόλιο και συνέχισε λέγοντας: «θα έλεγα στους ανεμβολίαστους, ‘αγαπητοί συμπολίτες ανεμβολίαστοi, επειδή κινδυνεύετε τώρα που υπάρχει κύμα θα περιοριστείτε ακόμα περισσότερο για να προστατευτείτε μέχρι να βάλετε μυαλό και να εμβολιαστείτε’». 

«Η μοναδική λύση να για φύγουμε από το κακό με τις μικρότερες δυνατές απώλειες είναι ο εμβολιασμός. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Όλα τα αλλά δεν είναι απλώς ημίμετρα, είναι για να κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας», κατέληξε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter