Ανοιχτά τα καταστήματα, απεργία των εμποροϋπαλλήλων

Ανοιχτά τα καταστήματα, απεργία των εμποροϋπαλλήλων

Πανελλαδική απεργία στο εμπόριο κατά της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας έχει κηρύξει για σήμερα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, που το πρωί θα πραγματοποιήσει και συγκέντρωση στο εμπορικό κέντρο Athens Mall στο Μαρούσι, ενώ στο Factory Outlet στην οδό Πειραιώς, καλεί η πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων και ο σύλλογος υπαλλήλων βιβλίου χάρτου.

Στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας σημειώνεται ότι η απεργία πραγματοποιείται «ενάντια στη συνεχιζόμενη θεσμοθετημένη λειτουργία των καταστημάτων για 8 Κυριακές το χρόνο, την οποία όχι μόνο διατήρησε άθικτη η σημερινή Κυβέρνηση, αλλά τη διεύρυνε σε 6 περιοχές για 32 Κυριακές, όλη την καλοκαιρινή περίοδο».

Τα καταστήματα είναι ανοιχτά στο πλαίσιο των χειμερινών εκπτώσεων. To προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας είναι από τις 11:00 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, ενώ τα πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ, θα είναι ανοιχτά έως τις 8 το βράδυ.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής θα συμμετέχει σε απεργιακή συγκέντρωση στο Factory outlet (Πειραιώς 76,) και παράλληλα καλεί στη στήριξη των κινητοποιήσεων ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, οι οποίες συνεχίζονται αύριο Δευτέρα, ημέρα ψήφισης των μέτρων.

Στο κάλεσμα ο ΣΥΒΧ τονίζει πως «ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αρνούμενες να προκηρύξουν γενική απεργία, συνεπικουρούμενες και από τα δευτεροβάθμια όργανα ΕΚΑ και ΟΙΥΕ, αναδεικνύονται για μια ακόμη φορά γνήσιοι εκφραστές του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Παραμένουν πιστές στη γραμμή της ταξικής συνεργασίας και της κοινωνικής ειρήνης, κόντρα στα εργατικά συμφέροντα. Και κάπως έτσι προεικονίζεται το μέλλον ενός πλήρως ελεγχόμενου γραφειοκρατικού συνδικαλισμού σε συνθήκες άγριας επίθεσης». 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter