Ανοιχτή επιστολή από 1.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς σε Τσίπρα και Γαβρόγλου

Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου αλλά και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αποστέλλουν πάνω από 1.000 Αναπληρωτές μηδενικής προϋπηρεσίας.

Όπως αναφέρουν στην ανοικτή επιστολή τους, οι περισσότεροι είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και στην πλειοψηφία τους άνεργοι.

Όπως επισημαίνουν έχουν βρεθεί «εξαιτίας ενός συστήματος το οποίο προτάσσει την προϋπηρεσία ως βασικό κριτήριο αξιολόγησης ενός εκπαιδευτικού με αποτέλεσμα να θέτει στο περιθώριο μια ολόκληρη γενιά εκπαιδευτικών που έτυχε να μην έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν στο δημόσιο τομέα, πολλώ δε μάλλον να δώσουν εξετάσεις ΑΣΕΠ.»

Ακόμη επισημαίνουν πως η προϋπηρεσία ως μοναδικό κριτήριο πρόσληψης ενός πολίτη, «εκτός του ότι συνιστά κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και καταστρατηγεί την απόφαση του ΣΤΕ 527/2015, δε δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους.»

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.