Ανοιχτή η εθνική οδός, διακοπή κυκλοφορίας σε Διόνυσο – Πεντέλη

Ανοιχτή η εθνική οδός, διακοπή κυκλοφορίας σε Διόνυσο – Πεντέλη

Ανοιχτή είναι από το πρωί η εθνική οδός Αθηνών- Λαμίας που είχε χθες το σοβαρό πρόβλημα από την χιονόπτωση στο Μαρτίνο.

Καθώς η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί επετράπη και η κυκλοφορία των φορτηγών, που είχε απαγορευτεί από τα διόδια Αφιδνών.

Στην Αττική, η διακοπή κυκλοφορίας ισχύει ακόμα στην περιφερειακή Πεντέλης και στον Διόνυσο, ενώ αλυσίδες χρειάζονται ακόμα τα αυτοκίνητα στην λεωφόρο Πάρνηθας, από το τελεφερίκ και πάνω.

Χθες πάντως ήταν απίστευτη η ταλαιπωρία οδηγών και επιβατών που εγκλωβίστηκαν στην εθνική οδό Αθήνας Λαμίας στο ύψος του Μαρτίνου αλλά και στην Αχαΐα, στα Καλάβρυτα. Δείτε το ρεπορτάζ:

Σε επιφυλακή η Περιφέρεια

Για τρίτη ημέρα επιχειρούν μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής έτσι ώστε όλοι οι δρόμοι στην Αττική να παραμείνουν ανοικτοί παρά την έντονη χιονόπτωση που παρατηρήθηκε χθες, μέχρι αργά το βράδυ, στην περιοχή της Κάζας, στην περιοχή της Μαλακάσας και του Καπανδριτίου καθώς και στην Πάρνηθα.

Συγκεκριμένα σε εξέλιξη βρίσκονται ήδη επιχειρήσεις αποχιονισμού στην Κάζα με 10 αποχιονιστικά μηχανήματα, στη Μαλακάσα με 4 αποχιονιστικά μηχανήματα και στην Πάρνηθα με 2 μηχανήματα.

Παρά την ύφεση των καιρικών φαινομένων, ήδη είναι σε επιφυλακή άλλα 8 αποχιονιστικά μηχανήματα έτσι ώστε να επιχειρήσουν άμεσα στον άξονα Μαλακάσας – παράπλευρο δίκτυο Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας – Λ. Κηφισίας, εφόσον απαιτηθεί.

Η χιονόπτωση μέχρι τώρα ήταν ιδιαίτερα έντονη και επειδή σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας, όλα τα μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής θα παραμείνουν στη θέση τους, ενώ συνίσταται στους οδηγούς, εφόσον κινηθούν στα όρια της Περιφέρειας ή εκτός αυτής, να έχουν απαραιτήτως μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στη Μακεδονία

Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε συγκεκριμένους δρόμους της Χαλκιδικής και της Πέλλας, εξαιτίας της χιονόπτωσης ή του παγετού, όπως ανακοίνωσε η Τροχαία.

Συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής απαιτούνται αλυσίδες στην επαρχιακή Οδό Αρναίας – Ταξιάρχη και στη Δασική Οδό Ταξιάρχη – Πολυγύρου (Μέσω Τσουκαλά).

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη στην επαρχιακή Οδό Κερασιάς έως το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter