Διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα – Κινδυνεύουν με κακούργημα οι υπεύθυνοι των δύο κλινικών με κρούσματα κορονοϊού

Διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα – Κινδυνεύουν με κακούργημα οι υπεύθυνοι των δύο κλινικών με κρούσματα κορονοϊού

Ανοιχτή είναι από το πρωί, σήμερα Παρασκευή η κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι παρά τα 28 κρούσματα κορονοϊού που έχουν εντοπιστεί και τους τρεις νεκρούς.

Συγκεκριμένα, ο διοικητικός διευθυντής της κλινικής «Ταξιάρχαι», Αλέξανδρος Κοκκινάκης, είπε σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ωπως σήμερα λειτουργεί μόνο η μονάδα τεχνητού τεφρού στον πρώτο όροφο που είναι «καθαρή», δηλαδή δεν είχε κρούσμα κορονοϊού και πως οι θερμομετρήσεις έως τις 07:00 γίνονταν στον πρώτο όροφο και στη συνέχεια, στην είσοδο της κλινικής.

Έτσι, νωρίς το πρωί, νεφροπαθείς που είχαν προγραμματισμένο ραντεβού για αιμοκαθάρσεις βρέθηκαν στην κλινική στο Περιστέρι και αφού θερμομετρήθηκαν, πέρασαν στο εσωτερικό για να ανέβουν στον πρώτο όροφο, όπου είναι η μονάδα που λειτουργεί.

Επιπλέον, στην κλινική συνέχιζαν να πραγματοποιούν ιατρικές πράξεις, παρά το γεγονός ότι ήδη από την Τετάρτη ο ΕΟΔΥ είχε αρχίσει να λαμβάνει δείγματα, με αφετηρία τη διαπίστωση ότι τέσσερις ασθενείς της κλινικής είχαν επιβεβαιωθεί ως κρούσματα.

Αντίθετα, η κλινική «Κασταλία» στο Ελληνικό παραμένει κλειστεί.

Εισαγγελική παρέμβαση

Ο προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Βαγγέλης Ιωάννιδης έχει διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση και για τις δύο κλινικές. Η εισαγγελική έρευνα θα διερευνήσει ενδεχόμενη κακουργηματικού βαθμού παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού, θα διενεργηθεί η εισαγγελική έρευνα για τις δύο ιδιωτικές κλινικές στην Αττική, στις οποίες εντοπίστηκαν κρούσματα του ιού σε ασθενείς και προσωπικό.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών ανέθεσε σε εισαγγελικό λειτουργό την διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας, τόσο για την κλινική στο Περιστέρι, όσο και για δεύτερη κλινική στη Γλυφάδα, με εντολή να ερευνήσει το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος.

Η εντολή του κ. Ιωαννίδη είναι να ερευνηθεί αν οι υπεύθυνοι των δύο κλινικών παραβίασαν τα μέτρα πρόληψης για την διάδοση του ιού.

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση τύπου του υπουργείου Υγείας, τόσο ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας όσο και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς φάνηκαν ιδιαίτερα ενοχλημένοι για την χαλάρωση ή μη τήρηση των μέτρων προστασίας σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στις δύο κλινικές. «Εκπτώσεις στην άσκηση των καθηκόντων όσων διαχειρίζονται ανθρώπινη ζωή δεν πρόκειται να υπάρξουν για κανένα» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

«Ο κορονοϊός όπου βρει ευκαιρία μεταδίδεται εύκολα και κυρίως σε υγειονομικές μονάδες.. Επισήμανε ότι απρόσεκτες συμπεριφορές οδηγούν σε αναζωπυρώσεις, αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα ησυχάσουμε, τόνισε ο ίδιος. Σε δύο περιπτώσεις δεν υπήρχε επαγρύπνηση από υγειονομικούς, σημείωσε. Απρόσεκτη συμπεριφορά από λίγους κοστίζει σε όλους», υπογράμμισε ο κ.Τσιόδρας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter