Ανοιχτή Πόλη: Αίτημα για έκτακτη σύγκληση δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων

Ανοιχτή Πόλη: Αίτημα για έκτακτη σύγκληση δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, η_x000D_
Ανοιχτή Πόλη έθεσε το ζήτημα που δημιουργείται με τις διατάξεις του _x000D_
άρθρου 99 του νομοσχεδίου «Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας» _x000D_
που κατέθεσε η κυβέρνηση.

Η παράταξη ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με το αν η συγκεκριμένη τροπολογία είναι σε γνώση της Δημοτικής Αρχής και ποια είναι η σχετική τοποθέτηση της.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης: «Με το εν λόγω άρθρο, και ιδιαίτερα με την άρση του περιορισμού των 100 κλινών για τα ξενοδοχεία των περιοχών Ψυρρή-Μεταξουργείου, μια ήδη βεβαρημένη περιοχή της πόλης απειλείται με ανεξέλεγκτη ξενοδοχειακή ανάπτυξη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη φυσιογνωμία της και για τη συνοχή του κοινωνικού ιστού. Η Δημοτική Αρχή απέφυγε χτες να πάρει θέση και περιορίστηκε να απαντήσει ότι “θα μελετήσει το ζήτημα”. Ο Δήμος Αθηναίων όμως δεν μπορεί να μένει στο σκοτάδι ή να μην εκφέρει γνώμη απέναντι σε σχεδιασμούς που επηρεάζουν άμεσα την ποιότητα του αστικού περιβάλλοντος, και μάλιστα σε ζώνες γενικής κατοικίας».

Ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου από τη Βουλή την επόμενη Τρίτη, η Ανοιχτή Πόλη ζητά την έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου την επόμενη Δευτέρα, ώστε ο Δήμος Αθηναίων να έχει την ευκαιρία να εκφέρει γνώμη και να υπερασπιστεί το συμφέρον των δημοτών του.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter