Ανοιχτή Πόλη: Αυτονόητη η άμεση πληρωμή των σχολικών καθαριστριών

Ανοιχτή Πόλη: Αυτονόητη η άμεση πληρωμή των σχολικών καθαριστριών

Η Ανοιχτή Πόλη έθεσε -μεταξύ άλλων- στην ημερήσια διάταξη της 16ης Δεκεμβρίου το ζήτημα της πληρωμής των σχολικών καθαριστριών.

Παράλληλα, τονίστηκε η ανάγκη λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων ώστε να διασφαλιστεί η εργασιακή τους αξιοπρέπεια και να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα.

Έπειτα, ζητήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο να πάρει θέση απέναντι στη ρατσιστική επίθεση που έλαβε χώρα έξω από το 10ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών κατά ανηλίκου μαθητή και να υιοθετήσει το ψήφισμα που κατατέθηκε στο συμβούλιο της 7ης δημοτικής κοινότητας, με το οποίο υπογραμμίζεται ότι τα σχολεία μας δεν έχουν ξένους, αλλά μόνο παιδιά που οφείλουμε να προστατεύουμε από τέτοιες ενέργειες εκφασισμού της καθημερινότητας.

Συν τοις άλλοις, τέθηκε το ζήτημα του παρατημένου οικοπέδου τριών περίπου στρεμμάτων ιδιοκτησίας ΚΤΥΠ, δίπλα στο Πάρκο «Βασίλης Αυλωνίτης» στη Ριζούπολη (πρώην Θερμίδα), ενώ ζητήθηκε από τη δημοτική αρχή να διεκδικήσει το χώρο και να τον αξιοποιήσει προς όφελος των κατοίκων της περιοχής, αλλά και να γίνει γνωστός ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής σχετικά με το ζήτημα των αθλητικών χώρων της 5ης δημοτικής κοινότητας. Τέσσερις μόνο από τους 27 είναι αυτήν τη στιγμή λειτουργικοί, προκαλώντας σοβαρό πρόβλημα στους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής και ευρύτερα στην ποιότητα ζωής στη γειτονιά.

Τέλος, τέθηκε το θέμα της ανάγκης να συζητηθεί η ανάπλαση της πλατείας Αμερικής και η αξιοποίηση από το Δήμο του χώρου του πρώην κινηματογράφου Άττικα, ενώ ζητήθηκε να παραταθεί η αναστολή των διαδικασιών ελέγχου για τους χειροτέχνες-καλλιτέχνες, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα μιας διευθέτησης των ζητημάτων που τους αφορούν που θα σέβεται τις ανάγκες των ίδιων και της πόλης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter