Ανοιχτή Πόλη: Εξάρχεια, Γηροκομείο και Σχολικές Επιτροπές τέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ανοιχτή Πόλη: Εξάρχεια, Γηροκομείο και Σχολικές Επιτροπές τέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο

Τα ζητήματα που έθεσε η «Ανοιχτή Πόλη» στη συνεδρίαση της Δευτέρας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, η Ανοιχτή Πόλη σημείωσε την «αποτυχία των αλλεπάλληλων επιδείξεων αστυνομικής ισχύος να εδραιώσουν κλίμα ασφάλειας στα Εξάρχεια. Η παρουσία των δυνάμεων καταστολής δεν έχει καταφέρει να απαλλάξει την καθημερινότητα των κατοίκων από το οργανωμένο έγκλημα και την παραβατικότητα. Σαν αποτέλεσμα, καταστήματα της περιοχής κατεβάζουν ρολά. Η Ανοιχτή Πόλη έχει επισημάνει ότι ο Δήμος Αθηναίων πρέπει να σταθεί κοντά στους κατοίκους της περιοχής με ουσιαστικές παρεμβάσεις, όπως είναι η επαρκής συντήρηση των υποδομών από τις δημοτικές υπηρεσίες και μια πολιτική δημοτικών τελών που θα στηρίζει τους επαγγελματίες της περιοχής».

Σχετικά με τις σχολικές επιτροπές, η Ανοιχτή Πόλη επεσήμανε ότι το πρόσφατο φαινόμενο με τις ύποπτες κινήσεις των λογαριασμών στη σχολική επιτροπή της 1ης Κοινότητας κάνει προφανείς τις διοικητικές ανεπάρκειες και αμέλειες στη ρύθμιση της λειτουργίας των επιτροπών. «Ο πρόεδρος και ο ταμίας της επιτροπής θα έπρεπε να έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους, μέχρι τουλάχιστον την απρόσκοπτη ολοκλήρωση του απαιτούμενου διοικητικού ελέγχου», επεσήμαναν σχετικά από την Ανοιχτή Πόλη.  

Παράλληλα, ο συνδυασμός ζήτησε από τη δημοτική αρχή να να δράσει άμεσα ώστε να εξασφαλιστεί η αδιάλειπτη ηλεκτροδότηση του Γηροκομείου Αθηνών, με κάθε πρόσφορο μέσο. «Η πρόθεση της ΔΕΗ να διακόψει την παροχή ρεύματος στο Γηροκομείο, λόγω συσσωρευμένων οφειλών 1.313.574 ευρώ από το 2014, κορυφώνει τον εξευτελισμό ενός ιστορικού ιδρύματος, ενώ συνιστά και απειλή για την ίδια τη ζωή των πιο ευάλωτων από τους φιλοξενούμενους σε αυτό. Η δημοτική αρχή θα πρέπει να ενεργοποιήσει άμεσα όλες τις διαδικασίες που θα εξασφαλίσουν καθεστώς εύρυθμης λειτουργίας για το ίδρυμα. Η Ανοιχτή Πόλη θα στηρίξει κάθε κίνηση στην κατεύθυνση αυτή», σημειώνεται χαρακτηριστικά για το θέμα.

Έπειτα, έγινε λόγος για τον τρόπο διαχείρισης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας από τη δημοτική αρχή. Για την Ανοιχτή Πόλη, η διαβούλευση για το ΣΒΑΚ δεν επιτρέπεται να είναι προσχηματική. Θα πρέπει να γίνει με τρόπο ώστε οι δημότες να συμβάλουν σε αυτήν όσο πιο ουσιαστικά γίνεται, και για το λόγο αυτό θα πρέπει να αρθρώνεται σε επίπεδο κοινότητας, έτσι ώστε τελικά να γίνεται δυνατή η αποτύπωση των αναγκών της κάθε γειτονιάς.

Τέλος, επισημάνθηκε από την Ανοιχτή Πόλη η πρόταση για τη δημιουργία παζαριού ρακοσυλλεκτών υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και προτείναμε τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής, η οποία θα προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες που θα διασφαλίσουν την άσκηση της δραστηριότητάς τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter