Ανοιχτή Πόλη: Η μέριμνα για τα θύματα της έμφυλης βίας πρέπει να ενταθεί κατά την υγειονομική κρίση

«Ανοιχτή Πόλη».

Η «Ανοιχτή Πόλη» καλεί τον Δήμο Αθηναίων να υποστηρίζει τα θύματα έμφυλης βίας, στα οποία «οι επιπτώσεις των περιορισμών κίνησης μπορούν να φτάσουν μέχρι την απειλή της ίδιας της ζωής τους».

Η ανακοίνωση της «Ανοιχτής Πόλης» αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Στις μέρες της υγειονομικής κρίσης που ζούμε, κάποιοι είναι λιγότερο ασφαλείς από τους υπόλοιπους. Οι αναφορές περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας πληθαίνουν σε όλο τον κόσμο και ο Γ.Γ. του ΟΗΕ κάλεσε τις κυβερνήσεις να ενεργοποιηθούν απέναντι στο πρόβλημα. Στην Ανοιχτή Πόλη είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι. Η δικαιολογημένη κυριαρχία του κορονοϊού στο δημόσιο διάλογο δεν πρέπει να σπρώξει κάτω από το χαλί της επικαιρότητας την ευθύνη που έχει ο Δήμος Αθηναίων να υποστηρίξει τα θύματα της έμφυλης βίας, στα οποία οι επιπτώσεις των περιορισμών κίνησης μπορούν να φτάσουν μέχρι την απειλή της ίδιας της ζωής τους.

Η Ανοιχτή Πόλη καλεί τη δημοτική αρχή να εντείνει τη μέριμνα και να ενισχύσει τις δομές υποστήριξης για τα θύματα της έμφυλης βίας. Δεν επιτρέπεται, τη στιγμή που τα περιστατικά αυξάνονται, τα θύματα να βρίσκουν τις πόρτες του Ξενώνα Φιλοξενίας του Δήμου Αθηναίων κλειστές, σύμφωνα με κάποιες καταγγελίες. Είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί με κάθε τρόπο η δυνατότητα υποστήριξης και ασφαλούς φιλοξενίας των θυμάτων, λαμβάνοντας παράλληλα όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις που προκύπτουν από τις υγειονομικές απαιτήσεις των ημερών και στελεχώνοντας τις δομές με κατάλληλα ειδικευμένο προσωπικό.

Η απειλή του κορονοϊού δυστυχώς δεν διαγράφει, αλλά ίσως αντίθετα οξύνει άλλες απειλές που κάποιες και κάποιοι από εμάς αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας. Ο Δήμος Αθηναίων οφείλει να μην αφήσει κανέναν δημότη του απροστάτευτο».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.