Ανοιχτή Πόλη: Η παράταξη Μπακογιάννη άφησε τα σχολεία στην τύχη τους

Η Ανοιχτή Πόλη.

«Πέντε μήνες έχει αναλάβει καθήκοντα η νέα δημοτική αρχή και είναι πλέον φανερό ότι τα σχολεία της Αθήνας έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η «Ανοιχτή Πόλη».

Η Ανοιχτή Πόλη τονίζει ότι «η παράταξη Μπακογιάννη  φάνηκε παντελώς ανέτοιμη να αναλάβει και να ανταποκριθεί στην υποχρέωσή της να διευκολύνει την λειτουργία των σχολείων με την εξασφάλιση της μεταφοράς σε αυτά των χρημάτων που τους αναλογούν για να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδά τους».

Παράλληλα, σημειώνεται ότι: «οι επιλογές του κ. Μπακογιάννη, είτε σε πρόσωπα είτε σε διαδικασίες, είχαν σαν αποτέλεσμα να φτάσουμε στο σημείο η κατάσταση στα σχολεία να είναι εκρηκτική, απλήρωτοι λογαριασμοί οδηγούν να κόβεται το φυσικό αέριο σε σχολεία μέσα στο καταχείμωνο. Είναι μόνο μια περίπτωση, που όμως αποδεικνύει ότι έχει χαθεί κάθε έλεγχος για τη σωστή λειτουργία των σχολείων και ότι οι σχολικές επιτροπές δεν έχουν επαφή με το αντικείμενό τους.

Η Ανοιχτή Πόλη έχει ζητήσει επανειλημμένως να μπει στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου το θέμα των σχολικών επιτροπών, ώστε να καταθέσει παρατηρήσεις και προτάσεις. Οι αναβολές με τις οποίες η δημοτική αρχή προσπαθεί να κερδίσει χρόνο κάνουν την κατάσταση πλέον απελπιστική. Ζητάμε άμεσα ορθή συγκρότηση των επιτροπών και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των σχολείων».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.