Ανοιχτή Πόλη κατά Μπακογιάννη: Τα σχολεία ανοίγουν χωρίς απολυμάνσεις και με μισές καθαρίστριες

Ανοιχτή Πόλη κατά Μπακογιάννη: Τα σχολεία ανοίγουν χωρίς απολυμάνσεις και με μισές καθαρίστριες

Η Ανοιχτή Πόλη καταγγέλλει έλλειψη ετοιμότητας από τον Δήμο Αθηναίων ενόψει της προγραμματισμένης επανέναρξης των μαθημάτων στα δημοτικά σχολεία.

«Με μισές καθαρίστριες απ’ όσες απαιτούνται, για τον διπλάσια απαιτητό καθαρισμό των αιθουσών, στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση η Δημοτική αρχή βρέθηκε απροετοίμαστη», σημειώνει στην καταγγελία της η «Ανοιχτή Πόλη»

«Με προφορικές συνεννοήσεις της Διεύθυνσης Παιδείας και με προφορικές υποσχέσεις για έξτρα χρηματοδότηση, σε ένα παιχνίδι αρμοδιοτήτων μεταξύ Δήμου και Υπουργείων, οι Σχολικές Επιτροπές καλούνται μέσα σε δύο ημέρες να συνεδριάσουν για να αναζητήσουν, να βρουν και τελικά να προσλάβουν καθαρίστριες με βραχυχρόνιες συμβάσεις έργου (ολίγων ημερών), ώστε να καλύψουν τα κενά.

Δυστυχώς, η ανευθυνότητα δεν σταματάει εδώ αφού τα σχολεία διαπιστώνουν το ένα μετά το άλλο ότι δεν πρόκειται να γίνουν ούτε απολυμάνσεις στα κτίρια πριν από την επιστροφή σε αυτά των μαθητών, παρά τις σαφείς οδηγίες του ΕΟΔΥ», τονίζει η δημοτική παράταξη.

Η Ανοιχτή Πόλη καλεί τη Δημοτική Αρχή «να αναλάβει τις ευθύνες της, έστω και την τελευταία στιγμή, και να εξασφαλίσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφάλεια των μαθητών και όλης της σχολικής κοινότητας. Καλούμε τέλος τη Δημοτική Αρχή να αναγνωρίσει ότι είναι πάγιες και διαρκείς οι ανάγκες της καθαριότητας των σχολείων και να δει το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων των καθαριστριών με τη μονιμοποίησή τους και την υπαγωγή τους στο ανθρώπινο δυναμικό του δήμου, καθώς και τον Σεπτέμβριο θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε τα ίδια ακριβώς θέματα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter