Ανοιχτή Πόλη: Μεγάλος διαγωνισμός – Ρομαντικά Χριστούγεννα στην Αθήνα

Ανοιχτή Πόλη: Μεγάλος διαγωνισμός – Ρομαντικά Χριστούγεννα στην Αθήνα

«Η χριστουγεννιάτικη φωταγώγηση των δρόμων και των δημόσιων χώρων της Αθήνας αποτελεί σίγουρα μια χαρούμενη στιγμή για την πόλη, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της», αναφέρει η «Ανοιχτή Πόλη».

Παράλληλα, η Ανοιχτή Πόλη σημειώνει τα εξής: «Ωστόσο, η επιλογή του κ. Μπακογιάννη να αναθέσει τον στολισμό ενός μεγάλου μέρους του κέντρου της Αθήνας στην ιδιωτική πρωτοβουλία των χορηγών είχε, το λιγότερο , αμφιλεγόμενα αποτελέσματα. Από τη μια, οδήγησε σε έναν αισθητικό κατακερματισμό που δεν αναδεικνύει την ταυτότητα της πόλης, ενώ μετατρέπει σημαντικά κομμάτια της σε ένα ευρύχωρο πεδίο φτηνής εταιρικής προβολής. Από την άλλη, και παρά τη «γενναιοδωρία» των χορηγών, συνδυάζεται με αύξηση του προϋπολογισμού του Δήμου για τις εορταστικές εκδηλώσεις, τη στιγμή μάλιστα που βασικές ανάγκες των δημοτών παραμένουν ακάλυπτες.

Έτσι, πίσω από μια φωτισμένη βιτρίνα επώνυμων εταιρικών υπογραφών, πολλές γειτονιές παραμένουν σε ένα “ρομαντικό” ημίφως, ή και στο σκοτάδι. Εκτεταμένα, πυκνοκατοικημένα τμήματα της πόλης άφησαν, όπως ήταν αναμενόμενο, αδιάφορους τους υπεύθυνους του μάρκετινγκ. Εξίσου όμως αδιάφορη φαίνεται να άφησαν και τη δημοτική αρχή, με αποτέλεσμα να παραμένουν σε μια υποφωτισμένη εγκατάλειψη. Αν τουλάχιστον μπορούμε να βγάλουμε ένα χρήσιμο συμπέρασμα, αυτό είναι ότι η δημοτική αρχή οφείλει, πριν αρχίσει να πανηγυρίζει για μια υποτίθεται καινοτόμα σύμπραξη με το ιδιωτικό επιχειρείν, να έχει πρώτα σχεδιάσει και χρηματοδοτήσει η ίδια ένα πλήρες και επαρκές σχέδιο ηλεκτροφωτισμού, χωρίς μαύρες τρύπες.

Θέλοντας παρ’ όλα αυτά να αντιμετωπίσουμε με έναν γιορτινό τρόπο αυτές τις όχι ευχάριστες διαπιστώσεις, στην Ανοιχτή Πόλη διοργανώνουμε τον πρώτο διαγωνισμό “Αναζητώντας τη ρομαντική Αθήνα”. Ζητάμε από τους δημότες να μας στείλουν βραδινές φωτογραφίες από τις γιορτινές γειτονιές τους, για να μας δείξουν οι ίδιοι τους δρόμους της περιοχής τους με τον φωτισμό που αυτοί έχουν πραγματικά στην καθημερινότητά τους. Το συμβολικό έπαθλο για την πιο «ρομαντική» φωτογραφία θα είναι ένας φακός κεφαλής, κάτι δηλαδή χρήσιμο, ώστε να μπορεί ο νικητής να κυκλοφορήσει με ασφάλεια και στις πίσω αυλές της πόλης, εκεί όπου η λάμψη των δημοτικών εορτασμών δεν κατάφερε να φτάσει.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter