Ανοιχτή Πόλη: Ο δήμος Αθηναίων οδεύει ολοταχώς σε ιδιωτικοποιήσεις

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Η Ανοιχτή Πόλη ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων κρίσιμων υπηρεσιών, με την παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη να αποδεικνύει το πόσο «καίγεται» να προχωρήσει στη νέα πραγματικότητα.

Η παράταξη της Ανοιχτής Πόλης, αλλά και άλλες δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί η κυβέρνηση όσον αφορά δημοτικές υπηρεσίες όπως ο ηλεκτροφωτισμός και η καθαριότητα. 

Για τον λόγο αυτόν, η Ανοιχτή Πόλη κατέθεσε την Πέμπτη, ψήφισμα για την έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, ώστε να τεθεί το θέμα επί τάπητος. Η κίνηση αυτή είχε τη στήριξη της αντιπολίτευσης, αλλά όχι της παράταξης του Κώστα Μπακογιάννη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων και η παράταξή του καταψήφισαν την πρόταση, δείχνοντας την πρόθεση να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό προς τις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών.

Από την Ανοιχτή Πόλη ξεκαθαρίζουν το ότι θα βρίσκονται σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων, αναδεικνύοντας τα συμφέροντα των κατοίκων, ακόμη και μετά από την ψήφιση του άρθρου. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.