Ανοιχτή Πόλη: «Πρώτη νίκη η απόσυρση των διατάξεων του άρθρου 99 για το κέντρο της Αθήνας»

Ανοιχτή Πόλη: «Πρώτη νίκη η απόσυρση των διατάξεων του άρθρου 99 για το κέντρο της Αθήνας»

Η Ανοχιτή Πόλη ενώνει τη φωνή της με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, καλώντας σε κινητοποίηση το απόγευμα της Δευτέρας στις 18:00 στην πλατεία Συντάγματος, με αίτημα την άμεση απόσυρση του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου.

«Η κυβέρνηση, μπροστά στην πιθανότητα το σημερινό έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων να πάρει αρνητική θέση, απέσυρε τις διατάξεις του Α.99 που αφορούν παρεμβάσεις στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα το άρθρο προωθούσε την ανεξέλεγκτη δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων, καταργώντας τον περιορισμό κλινών που ισχύει σήμερα και άλλες ρυθμίσεις προστασίας της κατοικίας.

Αυτή η εξέλιξη θα έφερνε ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις στην κατοικία στο κέντρο της Αθήνας και θα οδηγούσε σε μια ανεξέλεγκτη τουριστικοποίηση. Η διατύπωση όμως του Υπουργού για επαναφορά των συγκεκριμένων ρυθμίσεων δεν μας αφήνει να εφησυχάσουμε. Για το λόγο αυτό, έχουμε ήδη καταθέσει αίτημα για την συζήτηση της ουσίας των διατάξεων στο επόμενο τακτικό δημοτικό συμβούλιο. Ο Δήμος Αθηναίων οφείλει και πρέπει να τοποθετηθεί», σημειώνει η Ανοιχτή Πόλη σε ανακοίνωσή της, τονίζοντας ότι «παραμένει στο ακέραιο η αντίθεση μας στον πυρήνα του συγκεκριμένου νομοσχεδίου».

«Η Ανοιχτή Πόλη θα ενώσει την φωνή της με αυτή των περιβαλλοντικών οργανώσεων και κοινωνικών κινημάτων σήμερα στις 18:00 στην πλατεία Συντάγματος. Αίτημα μας η άμεση απόσυρση του!», σημειώνεται στο κάλεσμα της δημοτικής παράταξης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter