Ανοιχτή Πόλη: Συζήτηση για την πόλη και τους δημόσιους χώρους μετά την πανδημία

Ανοιχτή Πόλη: Συζήτηση για την πόλη και τους δημόσιους χώρους μετά την πανδημία

Με επίκεντρο τους δημόσιους χώρους, τον πυρήνα της κοινωνικής και _x000D_
πολιτισμικής έκφρασης, και της καθημερινής ζωής, στις πόλεις οι _x000D_
δημοτικές κινήσεις «Ανοιχτή Πόλη» και «Πειραιάς για Όλους» ανοίγουν τη _x000D_
συζήτηση για την επόμενη μέρα.

Με επίκεντρο τους δημόσιους χώρους, τον πυρήνα της κοινωνικής και πολιτισμικής έκφρασης, και της καθημερινής ζωής, στις πόλεις οι δημοτικές κινήσεις «Ανοιχτή Πόλη» και «Πειραιάς για Όλους» ανοίγουν τη συζήτηση για την επόμενη μέρα. Οργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση, την Πέμπτη 30 Απριλίου από τις 19.00 έως τις 21.00, με θέμα «Πόλη και δημόσιος χώρος μετά την πανδημία».

Η πανδημία του Covid-19 και η διαχείρισή της στην Ελλάδα και σε όλο σχεδόν τον κόσμο έφερε τεράστιες αλλαγές σε όλες τις όψεις της καθημερινής μας ζωής και της λειτουργίας των πόλεων που κατοικούμε. Πώς θα είναι η επόμενη μέρα, και σε ποια «κανονικότητα» θα επιστρέψουμε; Ποια προβλήματα φωτίζει η πανδημία και ποια οράματα ενεργοποιεί,για την όλη, την κατοίκηση και την καθημερινότητα, τα κοινά και τον δημόσιο χώρο;

Μια πρώτη προσέγγιση αυτών των ζητημάτων θα επιχειρήσουν οι Ντίνα Βαΐου, Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΜΠ, Άρης Καλαντίδης, Πολεοδόμος, Γεράσιμος Παπαναστασάτος, Κοινωνιολόγος-Εγκληματολόγος Θα συντονίσουν η Βάλια Δημοπούλου, υπεύθυνη συντονισμού της «Ανοιχτής Πόλης», και η Άννα Λάμπρου, MSc Αρχιτέκτων-Πολεοδόμος. Θα σχολιάσουν ο Νάσος Ηλιόπουλος, επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» και ο Νίκος Μπελαβίλας, καθηγητής ΕΜΠ και επικεφαλής του «Πειραιάς για Όλους». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας zoom.

Για να παρακολουθήσει κάποιος τη συζήτηση, πρέπει να συνδεθεί την ώρα της εκδήλωσης με τον σύνδεσμο (ή με τα στοιχεία Meeting ID: 814 5640 2147 / Password: 034819). Στην περίπτωση που δεν έχει κάποιος εγκατεστημένη την ψηφιακή πλατφόρμα zoom, θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες στον παρακάτω σύνδεσμο.

Οπως επισημαίνουν οι οργανωτές, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να στέλνει ερωτήματα και θέματα προς συζήτηση στο anoihtipoli@anoihtipoli.gr και στο pireas4all@gmail.com

Πληροφορίες-επικοινωνία: anoihtipoli@anoihtipoli.gr / pireas4all@gmail.com / 2103230363

Σελίδα εκδήλωσης: https://www.facebook.com/events/899735130452761

Οι δημοτικές κινήσεις “Ανοιχτή Πόλη” και “Πειραιάς για Όλους” με αυτή τη συζήτηση στέλνουν ένα μήνυμα προς όλους: «Μένουμε σπίτι, αλλά παραμένουμε ενεργοί, συζητάμε, ενημερωνόμαστε και διεκδικούμε η πόλη που θα βρούμε βγαίνοντας πάλι στους δρόμους να είναι μια πόλη αλληλεγγύης, μια πόλη που θα σέβεται τις ανάγκες όλων μας χωρίς αποκλεισμούς – γιατί όχι, μια πόλη πιο δικιά μας από όσο την αφήσαμε».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter