Ανοιχτή διαφοροποίηση Κύρτσου για ιδιωτικοποίηση ΔΕΗ – Η στήριξη σε Σαμαρά

Ανοιχτή διαφοροποίηση Κύρτσου για ιδιωτικοποίηση ΔΕΗ – Η στήριξη σε Σαμαρά

Με σοβαρές διαφοροποιήσεις και σκεπτικισμό αντιμετωπίζει κομβικές κυβερνητικές αποφάσεις ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος.

Ειδικότερα στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, με σειρά αναρτήσεών του στο twitter κάνει λόγο για «υψηλού πολιτικού ρίσκου» απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τη συμμετοχή του Δημοσίου στη ΔΕΗ από 51% στο 34%, επισημαίνοντας ότι αυτή η απόφαση «συμπίπτει με νέα ενεργειακή κρίση και τεράστια αύξηση λογαριασμών ΔΕΗ και ιδιωτών παρόχων». «Η δυσαρέσκεια νοικοκυριών, μικρομεσαίων θα μεγαλώσει στη διάρκεια του χειμώνα», προειδοποιεί την κυβέρνηση.

Όσον αφορά το ίδιο το ύψος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, εκτιμά ότι «τα 750 εκατ που θα πάρει η ΔΕΗ δεν επαρκούν», επαναλαμβάνοντας την πρόταση για πράσινο ομόλογο Δημοσίου, ύψους 5δισεκ, κατά το πρότυπο Ντράγκι. «Χρειαζόμαστε δισεκ.για πράσινη μετάβαση, ελεγχο ενεργειακού κόστους και περιορισμό κερδοσκοπίας ιδιωτών παρόχων», σημείωσε.

Σε επόμενη ανάρτησή του ξεκαθαρίζει ότι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ σε συνθήκες μεγάλης αύξησης ενεργειακού κόστους, θα πρέπει να αποφευχθεί.

«Χρειαζόμαστε: Ενίσχυση παρεμβατικού,δημόσιου ρόλου της ΔΕΗ. Αυστηρότερους κανόνες,λιγότερη κερδοσκοπία από ιδιώτες πάροχους. Πράσινο ομόλογο δισεκ του Δημοσίου. Μέτρα στην ΕΕ. Μετά βλέπουμε.»

Θέση και για Σαμαρά

Ο Γ. Κύρτσος παρενέβη και με αφορμή το άρθρο-παρέμβαση στα Νέα από τον Αντώνη Σαμαρά σε σχέση με τα εσωκομματικά της ΝΔ, εκφράζοντας εμμέσως την στήριξη στα ζητήματα που έθεσε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ.

«Ο Α.Σαμαράς άνοιξε σημαντική ιδεολογική, πολιτική συζήτηση», σημείωσε εστιάζοντας στην εκτίμηση Σαμαρά ότι «ε το να μετακινηθούμε σε θέσεις Ποταμιού δεν κατακτά με το πολιτικό κέντρο. Είναι άλλο πράγμα να απευθύνεσαι σε πολίτες άλλων παρατάξεων και εντελώς άλλο να εκφράζεις άλλες παρατάξεις.»

Κατά ανασφάλιστης εργασίας στο delivery

Όμως ο ευρωβουλευτής της ΝΔ έκανε παρέμβαση και στο άλλο μέτωπο της επικαιρότητας, τον αγώνα των εργαζομένων στο delivery και την efood, εκφράζοντασς αμέριστα την υποστήριξή του στους εργαζόμενους:

«Αρκετοί ενοχλήθηκαν από τη βασική μου θέση κατά της ανασφάλιστης εργασίας στα delivery και γενικότερα στις υπηρεσίες της ψηφιακής εποχής.
«Μπέζοι» της συμφοράς που δεν μπορούν να καταλάβουν ότι με την κατάχρηση της «ευελιξίας» πάμε σε κοινωνικό,ασφαλιστικό αδιέξοδο.»

Η δικαίωση των εργαζομένων της efood δείχνει ότι με αγωνιστικές κινητοποιήσεις και την πίεση της κοινής γνώμης οι «συνεργάτες» αναγνωρίζονται σαν ασφαλισμένοι μισθωτοί.
Αυτός είναι ο δρόμος για να μη μετατραπούν οι υπηρεσίες της ψηφιακής εποχής σε κοινωνικό,ασφαλιστικό εφιάλτη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter