«Ανοιχτή Πόλη»: Εγκατάλειψη και αδιαφορία για την παιδική χαρά στα Θυμαράκια

«Ανοιχτή Πόλη»: Εγκατάλειψη και αδιαφορία για την παιδική χαρά στα Θυμαράκια

Η «Ανοιχτή Πόλη» στηλιτεύει την αδιαφορία που επιδεικνύει ο Δήμος Αθηναίων για υποδομές ψυχαγωγίες στις γειτονιές της πρωτεύουσας, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την παιδική χαρά στα Θυμαράκια, όπου παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης.

Η ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης

Την ώρα που ο δήμαρχος επιδίδεται σε πολυδάπανες φιέστες για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σύνταγμα, οι γειτονιές της Αθήνας και οι υποδομές τους ρημάζουν στην εγκατάλειψη και την αδιαφορία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παιδική χαρά στα Θυμαράκια (πλατεία Αθανασίου Διάκου) που είναι κλειδωμένη, με τον εξοπλισμό της (παγκάκια, παιχνίδια κοκ) να έχει ξηλωθεί και εγκαταλειφθεί στον χώρο. Η κατάσταση αυτή δεν είναι τωρινή: οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΠΑΝΔΑ παρουσίαζαν την εν λόγω παιδική χαρά “σε πρόγραμμα ανάπλασης” ήδη από τον Μάρτιο του 2021, ενώ και οι σύμβουλοι της Ανοιχτής Πόλης στην 4η κοινότητα έθεσαν ξανά το θέμα πριν από μερικούς μήνες για να λάβουν κούφιες, όπως αποδεικνύεται, διαβεβαιώσεις για άμεσες παρεμβάσεις.

Η Ανοιχτή Πόλη έθεσε και πάλι σήμερα το ζήτημα στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΠΑΝΔΑ. Οι στολισμοί και οι γιορτές έχουν τη θέση τους στη ζωή της πόλης, φτάνει να μη γίνονται εις βάρος της. Οι γειτονιές και οι κάτοικοι της Αθήνας έχουν βασικές, καθημερινές ανάγκες. Θαμπωμένο ίσως απ’ τα χριστουγεννιάτικα φώτα, το βλέμμα της δημοτικής αρχής δεν φτάνει μέχρι εκεί.

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

26/03/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter