Ανοιχτή Πόλη: Εμπαιγμός με τις επισκευές των σχολικών κτηρίων του Δήμου Αθηναίων

Ανοιχτή Πόλη: Εμπαιγμός με τις επισκευές των σχολικών κτηρίων του Δήμου Αθηναίων

Για εμπαιγμό σχετικά με τις επισκευές των σχολικών κτηρίων του Δήμου Αθηναίων κάνει λόγο η «Ανοιχτή Πόλη», η οποία καταγγέλλει ότι μία μέρα μετά το τραγικό δυστύχημα στο σχολείο των Σερρών «εργολάβος του Δήμου Αθηναίων εμφανίστηκε στο 20ο Νηπιαγωγείο για να κάνει εργασίες αποκατάστασης της διαβρωμένης από την υγρασία οροφής, εν ώρα λειτουργίας του σχολείου».

Όπως τονίζουν «Το πρόβλημα της υγρασίας στις αίθουσες που βρίσκονται κάτω από το προαύλιο του συστεγαζόμενου 107ου Δημοτικού είναι γνωστό στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου εδώ και πολλούς μήνες, και οι απαραίτητες εργασίες μόνωσης-στεγάνωσης είναι ενταγμένες στο έργο “Συντηρήσεις – βελτιώσεις κτηρίων και σχολείων του Δ.Α. και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες 2020-2022”, αρχικού προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ» και συνεχίζουν σημειώνοντας ότι «η συνολική απορρόφηση για το εν λόγω έργο κατά τα δύο πρώτα χρόνια που αυτό “έτρεχε” ήταν… μηδέν (0) ευρώ. Ενώ έχουμε ήδη μπει στον Δεκέμβριο του 2022, η προβλεπόμενη απορρόφηση μέχρι το τέλος του έτους ανέρχεται στα 3,5 εκατομμύρια, μόλις στο 16% του αναθεωρημένου (προς τα κάτω) προϋπολογισμού ενός έργου που θα έπρεπε ήδη να ολοκληρώνεται, αλλά αντ’ αυτού προβλέπει το 60% της απορρόφησης το… 2024!»

«Είναι δεκάδες τα σχολικά κτήρια του Δήμου Αθηναίων που έχουν σοβαρά και επιδεινούμενα προβλήματα, υποβαθμίζοντας την εικόνα της δημόσιας παιδείας και θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Καλούμε τη δημοτική αρχή να σταματήσει τον εμπαιγμό της σχολικής κοινότητας και να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των αναγκαίων εργασιών. Ας κάνει μια φορά και μια αναθεώρηση του Τεχνικού Προγράμματος με ουσιαστικό αντίκτυπο στην πόλη και την κοινωνία της Αθήνας» καταλήγει η ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης «Ανοιχτή Πόλη».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter