Ανοιχτή Πόλη: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εργαλειοποιεί το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα

Ανοιχτή Πόλη: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εργαλειοποιεί το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα

Η δημοτική παράταξη με επικεφαλής τον Κώστα Ζαχαριάδη εγκαλεί τον πρωθυπουργό για τους χειρισμούς του στο ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα. Δεν πρόκειται για μια προσωπική υπόθεση, αλλά για ένα εθνικό και οικουμενικό ζήτημα. Καλεί όλες τις παρατάξεις του Δήμου Αθηναίων να πάρουν θέση και απαιτεί η κυβέρνηση να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Διαβάστε επίσης: Ψυχρολουσία Μητσοτάκη στο Λονδίνο όταν ο Σούνακ του έκλεισε την πόρτα της Downing Street

Η ανακοίνωση της «Ανοιχτής Πόλης»

«Η κυβέρνηση διαχειρίζεται το θέμα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα έξω από κάθε πλαίσιο εθνικής συνεννόησης, σχεδόν σαν προσωπική υπόθεση του Πρωθυπουργού, εργαλειοποιώντας ένα εθνικό και οικουμενικό ζήτημα.

Το αίτημα για οριστική επιστροφή των κλεμμένων γλυπτών και η επανένωσή τους με το μνημείο στο οποίο ανήκουν, διολισθαίνουν, σύμφωνα με βρετανικές διαρροές, σε μια αδιαφανή διαπραγμάτευση δανειακών ανταλλαγών με ημερομηνία λήξης, με κίνδυνο να υπονομευτούν δεκαετίες εθνικής προσπάθειας.

Η κάθε ελληνική κυβέρνηση οφείλει να έχει καθαρή στρατηγική που να μην ακυρώνει την προοπτική για δίκαιη, μόνιμη και οριστική επίλυση του θέματος, σύμφωνα με τη διακηρυγμένη από την UNESCO θέση υπέρ της ακεραιότητας του μνημείου.

Ζητάμε από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας να πάρουν καθαρή θέση πάνω στο ζήτημα, και από την κυβέρνηση να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για τις έως τώρα κινήσεις της και για τη στρατηγική της».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter