Ανοιχτή Πόλη: Να ανακληθεί η ακύρωση συμμετοχής της Σαράντη στον Αυθεντικό Μαραθώνιο

Ανοιχτή Πόλη: Να ανακληθεί η ακύρωση συμμετοχής της Σαράντη στον Αυθεντικό Μαραθώνιο

Η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» αντιδρά στην απόφαση των διοργανωτών του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας για τον αποκλεισμό της συμμετοχής της Κατερίνας Σαράντη.

«Η δικαιολογία για μη συμμετοχή τροχοφόρων που επικαλέστηκαν οι διοργανωτές είναι αστεία, όπως καταλαβαίνει κανείς αν την αντιπαραβάλει με το μακρόχρονο ιστορικό της συμμετοχής ανάπηρων με χειρήλατα αμαξίδια σε διεθνείς διοργανώσεις, αλλά και τον επιτυχημένο περυσινό τερματισμό της ίδιας της Κατερίνας Σαράντη», επισημαίνει η «Ανοιχτή Πόλη».

Η ανακοίνωση της «Ανοιχτής Πόλης»

Η ακύρωση από τους διοργανωτές του “Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας 2022” της συμμετοχής της αθλήτριας Κατερίνας Σαράντη μας επιστρέφει χρόνια πίσω, σε πρακτικές μισαναπηρικού αποκλεισμού, παρά το γεγονός ότι από το 2018 η συγκεκριμένη διοργάνωση είχε επιτρέψει με επιτυχία τη συμμετοχή ανάπηρων χειρήλατων αθλητών.

Πρόκειται για ένα ακόμα φαινόμενο διάκρισης σε βάρος των δικαιωμάτων του 15% του πληθυσμού και οπισθοδρομικής προσκόλλησης σε προκαταλήψεις και σε εξιδανικευμένα πρότυπα κανονικότητας που το καταδικάζουν στην αφάνεια. Η δικαιολογία για μη συμμετοχή τροχοφόρων που επικαλέστηκαν οι διοργανωτές είναι αστεία, όπως καταλαβαίνει κανείς αν την αντιπαραβάλει με το μακρόχρονο ιστορικό της συμμετοχής ανάπηρων με χειρήλατα αμαξίδια σε διεθνείς διοργανώσεις, αλλά και τον επιτυχημένο περυσινό τερματισμό της ίδιας της Κατερίνας Σαράντη.

Ο ΣΕΓΑΣ οφείλει να σεβαστεί τους όρους της προκήρυξης του Μαραθωνίου και να διασφαλίσει την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων. Η Ανοιχτή Πόλη καλεί τους διοργανωτές να ανακαλέσουν την απαράδεκτη απόφαση ακύρωσης συμμετοχής της αθλήτριας και να συνεισφέρουν από τη μεριά τους στο δύσκολο εγχείρημα για τον έμπρακτο σεβασμό και την άνευ όρων ένταξη των αναπήρων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter