Ανοιχτή Πόλη: Ο Μπακογιάννης δίνει «προς υιοθεσία» τον λόφο του Στρέφη στο ιδιωτικό συμφέρον

Ανοιχτή Πόλη: Ο Μπακογιάννης δίνει «προς υιοθεσία» τον λόφο του Στρέφη στο ιδιωτικό συμφέρον

Σε ανακοίνωση σχετικά με την επιλογή των δημοτικών αρχών με υπογραφή Κώστα Μπακογιάννη να αναθέσουν στην εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Prodea την παρέμφαση στο Λόφο του Στρέφη προχώρησε η Ανοιχτή Πόλη. Στο δελτίο Τύπου που δημοσίευσε συνδέει τη συγκεκριμένη κίνηση με την τάση της κυβέρνησης για ιδιωτικοποιήσεις.

Στο δελτίο Τύπου γίνεται λόγος για ανάθεση του σχεδιασμού του δημόσιου χώρου σε ιδιώτες χορηγούς/δωρητές στους οποίους μάλιστα εκχωρούνται αρμοδιότητες τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η Ανοιχτή Πόλη επιπλέον αναφέρει πως ο Μπακογιάννης έχει αποκλείσει το χώρο από τους κατοίκους το συμφέρον των οποίων υποτίθεται ότι εξυπηρετεί τοποθετώντας στο χώρο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της «Ανοιχτής Πόλης»:

ΜΑΤ αντί για διαβούλευση από τη δημοτική αρχή στο λόφο του Στρέφη

Η ανάθεση των παρεμβάσεων στο λόφο του Στρέφη στην εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Prodea εφαρμόζει τη γενικότερη πολιτική της δημοτικής αρχής να αναθέτει το σχεδιασμό του δημόσιου χώρου σε ιδιώτες χορηγούς/δωρητές, εκχωρώντας σε αυτούς βασικές αρμοδιότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης και παρακάμπτοντας τη διαβούλευση με τους δημότες.

Ο κ. Μπακογιάννης δεν πρωτοτύπησε, αφού περίμενε το κατακαλόκαιρο για να εφαρμόσει την απόφασή του να παραχωρήσει προς «υιοθεσία» από το ιδιωτικό συμφέρον έναν πολύτιμο χώρο πρασίνου και αναψυχής της πόλης. Δεν έχει υπολογίσει όμως ότι ο λόφος του Στρέφη έχει ήδη υιοθετηθεί από τους κατοίκους της περιοχής που χρόνια τώρα τον φροντίζουν και τον κρατάν ζωντανό, παρά την εγκατάλειψή του από τις αρμόδιες αρχές.

Συνεχίζοντας μάλιστα τη συνεργασία του με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη – δείγματα της οποίας ζήσαμε τις τελευταίες εβδομάδες σε μια Αθήνα άγριας καταστολής, ακόμα και απαγόρευσης συγκεντρώσεων – ο κ. Μπακογιάννης ξεκίνησε σήμερα 2 Αυγούστου να εφαρμόζει το σχέδιό του επιβεβαιώνοντας τους φόβους των κατοίκων για όσα αυτό επιφυλάσσει: αποκλείοντας με αστυνομικές δυνάμεις το χώρο από τους κατοίκους, για το καλό των οποίων υποτίθεται ότι γίνονται όλα.

Η Ανοιχτή Πόλη από την αρχή αντιτάχθηκε στο σχέδιο της δημοτικής αρχής για υπαγωγή του λόφου του Στρέφη στους σχεδιασμούς του ιδιωτικού συμφέροντος. Ο λόφος έχει ανάγκη από παρεμβάσεις, οι οποίες όμως θα αποφασιστούν στο πλαίσιο της Δημοτικής Κοινότητας, με την ενεργή συμμετοχή των δημοτών και των συλλογικοτήτων τους και που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες της γειτονιάς, των κατοίκων της και των επισκεπτών της. Οι αντιδράσεις των κατοίκων απέναντι σε μια διαχείριση του λόφου που αντιμετωπίζει την παρουσία και τις διεκδικήσεις τους ως πρόβλημα είναι δικαιολογημένες. Η Ανοιχτή Πόλη θα είναι στο πλευρό τους.

Μυστικά & Documento

31/07/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter