Ανοιχτή Πόλη: «Σκηνικό παραίτησης και ανασφάλειας στη χιονισμένη Αθήνα»

Ανοιχτή Πόλη: «Σκηνικό παραίτησης και ανασφάλειας στη χιονισμένη Αθήνα»

Η δημοτική κίνηση Ανοιχτή πόλη σχολιάζει το σκηνικό τρόμου που επικρατεί στις γειτονιές της Αθήνας, ελλείψη κρατικής αρωγής.

Αποκλεισμένες περιοχές και υλικές ζημιές από την πτώση δένδρων στους δρόμους, διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και αποκλεισμός της πρόσβασης σε νοσοκομεία σχολιάζονται μεταξύ άλλων στην τοποθέτηση της Ανοιχτής πόλης, αναφορικά με την απουσία της δημοτικής αρχής και την αδράνεια της Περιφέρειας στην Αθήνα.

Αναλυτικά η  ανακοίνωση της αναφέρει:

«Η εικόνα της πόλης μετά τη χθεσινή χιονόπτωση είναι για μια ακόμα φορά ντροπιαστική. Ακόμα και κεντρικοί δρόμοι είναι κλειστοί απ’ το χιόνι και τον πάγο, ακλάδευτα δέντρα έσπασαν ή έπεσαν διαλύοντας αυτοκίνητα ή κόβοντας καλώδια ρεύματος, νοσοκομεία και άλλες σημαντικές υποδομές είναι αποκομμένες από την υπόλοιπη πόλη, ολόκληρες γειτονιές είναι αποκλεισμένες λες και είναι ορεινά χωριά.
Σε αυτό το σκηνικό παραίτησης και ανασφάλειας, η δημοτική αρχή σιωπά και κρύβεται, περιμένοντας απλά να λιώσουν τα χιόνια. Δεν κάνει τα στοιχειώδη, δεν παίρνει πρωτοβουλίες, δεν διεκδικεί τα αυτονόητα από την Περιφέρεια ή την κυβέρνηση που είναι επίσης τραγικά αδρανείς. Η Αθήνα αξίζει καλύτερα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter