Ανοιχτό γράμμα στον κ. Μητσοτάκη

Ανοιχτό γράμμα στον κ. Μητσοτάκη

Αγαπητέ μου κ. Μητσοτάκη,Πρωθυπουργέ της Ελλάδας.

Πρωτίστως θα ήθελα να σας συγχαρώ για την αντιμετώπισή σας στο θέμα του κορονοϊού. Το επικοινωνιακό κομμάτι σας για τον κορονοϊό ήταν άπαιχτο. Βέβαια μας κόστισε κάτι παραπάνω, (20 εκατομμυριάκια σιγά το πράγμα, άλλωστε στην Ελλάδα το φυσάμε το χρήμα). Καταφέρατε πλέον να έχουμε εμπεδώσει τόσο πολύ τα κοινωνικά μηνύματα που τα βλέπουμε και στον ύπνο μας.

Βέβαια έχω μία απορία. Γνωρίζουμε ότι όλα τα χρόνια με νόμο τα κοινωνικά μηνύματα μεταδίδονται τζάμπα από όλα τα ΜΜΕ, εμείς γιατί είμαστε τόσο “large” και τα πληρώσαμε χρυσάφι; Βέβαια με την τόσο σωστή μοιρασιά των χρημάτων βολέψατε και όλα τα media που ελέγχετε και όλες τις εφημερίδες.

Είσαστε πάρα πολύ δίκαιος, βοηθήσατε με χρηματοδότηση και την τελευταία εφημερίδα και sites που ούτε η μάνα τους δεν τις ξέρουν. Λογικό είναι βέβαια να μην πάρει ούτε ένα ευρώ το Documento γιατί φυσικά και η μάνα του το πολυξέρει δυστυχώς για εσάς, και σας χαλάει τη σούπα.

Δεν θα μπορούσατε λοιπόν αυτά τα χρήματα για τα κοινωνικά μηνύματα να τα διοχετεύσετε στο σύστημα Υγείας αφού σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η Ελλάδα είναι η προτελευταία χώρα σε δαπάνες υγείας για τον κορονοϊό; Αλήθεια η κυβέρνηση σας πόσο κοστολογεί τις ζωές των Ελλήνων εν καιρώ πανδημίας;

Βάσει του Παγκόσμιου οργανισμού Υγείας, η ζωή των Ελλήνων κοστολογείται με το υπέρογκο ποσό των 15 δολλαρίωνανά κεφαλή, (φυσικά αυτό το υπέρογκο ποσό των 15 δολλαρίωνέφτασε τόσο ψηλά γιατί βοήθησαν και κάποιοι ιδιώτες δωρητές, αλλιώς θα ήμασταν σε μονοψήφιο νούμερο).

Κύριε Μητσοτάκη η αντίστοιχη ζωή των Λιθουανών εν καιρώ πανδημίας κοστολογείται στα 386 δολάρια ανά κεφαλή. Με το νούμερο των 15 δολλαρίων ανά κεφαλή φαίνεται σε πόσο μεγάλη εκτίμηση έχετε τους Έλληνες που σας ψήφισαν και πόσο κοστολογείτε τη ζωή των Ελλήνων.

Δεν μπορούσατε τουλάχιστον να μας κοστολογήσετε ως μία μικρή μπριζόλα Kobeπου τα 225 γρ. στοιχίζουν 258 δολλάρια; Θα αισθανόμασταν και εμείς μέσα στη στενοχώρια μαςότι είμαστε από σπάνια ράτσα, ως ιδιαίτερα ακριβό κρέας, θα ανέβαιναν και οι μετοχές μας, θα μας ανεβάζατε ψυχολογικά, όχι 15 δολλάρια το κομμάτι. ΕΛΕΟΣ!!!

Μετά μια που μιλάμε για κρέας, πολλοί επιχειρηματίες εστίασης δεν θέλουν να ανοίξουν τη 1η Ιουνίου για τον εξής λόγο. Δεν μπορεί να μην ξέρατε εσείς, αφού εσείς τα αποφασίζετε, από πιο νωρίς ότι 13 Μαρτίου θα έκλειναν όλα τα μαγαζιά. Δεν έπρεπε να τους είχατε ενημερώσει κάποιες μέρες πριν ότι θα τα κλείσετε ώστε να μην αγοράζουν προμήθειες για τα εστιατόρια τους. Ξέρετε πόσοι τόνοι κρέας πεταχτήκανε και πόσοι επιχειρηματίες κλαίνε αυτή τη στιγμή. Σκωτσέζικο ντους τους κάνετε;

Αλήθεια αυτά τα 20 εκατομμυριάκια της επικοινωνιακής σας καμπάνιας δεν θα μπορούσατε να τα μοιράσετε στην υγεία πρωτίστως και μετά στους ανθρώπους που έχουν πάθει ζημιά με τον κορονοϊό; Τα ΚΕΚ σας μάραναν για να βολευτούν κάποιοι φίλοι σας. Μέχρι και υπουργός σας παρέδιδε μαθήματα μέσω internet, με 5 Ευρώ την ώρα στην εταιρία του.

Ας μην μιλήσω δε για τις μάσκες. Θυμάμαι μετά βαΐων και κλάδων παρευρεθήκατε στο αεροδρόμιο τον Μάρτιο να παραλάβετε 13.5 εκατομμύρια μάσκες που ήρθαν στις Ελλάδα κόστους 7,750 εκατομμυρίων ευρώ από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση κ. Αντώνη Παπαδημητρίου. Αλήθεια γιατί χρειάστηκε ένας φίλος σας ορθοδοντικός από την Λάρισαμέσα σε 20 μέρες, να στήσει από το μηδέν το «πρώτο εργοστάσιο» που θα παράγει προστατευτικές μάσκεςmade in Greece; Άλλα εργοστάσια έτοιμα δεν υπάρχουν στην Ελλάδα; Εννοείται ότι υπάρχουν, αλλά είναι φίλος, τους φίλους δεν τους πουλάμε ποτέ και το βασικότερο ήταν υποψήφιος για τις εθνικές εκλογές το 2016 με την ΝΔ.

Το σημαντικό δε γεγονός πουτοβάζεις; Δεν πληρώνουμε και διαφήμιση στα ΜΜΕ που είναι ακριβή διότι έχουμε τον εθνικό μας διαφημιστή και νυν υπουργό ανάπτυξης, ο οποίος παράτησε τα νανογιλέκα και τις προμοτάρει τσάμπα,όπου σταθεί και όπου βρεθεί. Αυτά είναι τα “must” της ΝΔ για να πάρει κάποιος τη δουλειά.

Κε Μητσοτάκη μου από καρδίας θέλω να σας πω ένα μπράβο, τα έχετε ρυθμίσει όλα εξαιρετικά, θερμά συγχαρητήρια, έχετε την αμέριστη συμπαράσταση μου. Και εις ανώτερα!!!

Η Ελένη Αυλωνίτου είναι πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ/Μέλος ΚΕΑ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter