Ανοιχτός πόλεμος Μητσοτάκη – Μαρινάκη

Ανοιχτός πόλεμος Μητσοτάκη – Μαρινάκη

Έκπληκτοι οι βουλευτές της ΝΔ παρακολουθούν την επιθετική τακτική που ακολουθούν τα μέσα ενημέρωσης του Βαγγέλη Μαρινάκη όπως και φιλικά προσκείμενα σε αυτόν Μέσα αναφορικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ωστόσο αυτό που προκαλεί ποικίλα σχόλια και πολλά ερωτήματα είναι οι τροχιοδεικτικές βολές από φιλικά Μέσα του εφοπλιστή εναντίον και του Κώστα Μπακογιάννη. Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και γιος της Ντόρας Μπακογιάννη τις τελευταίες ημέρες μπήκε στο στόχαστρο του εκδότη των «Παραπολιτικών».

Συγκεκριμένα σε άρθρο του γράφει: «Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τον Δήμο της Αθήνας ο Κ. Μπακογιάννης. Κατά κοινή παραδοχή, επρόκειτο περί μιας καλοστημένης εκδήλωσης, γιατί τα υπόλοιπα δεν έχουν και τόσο μεγάλη σημασία. Ωστόσο, ο μεγάλος εχθρός του υποψηφίου δημάρχου δεν είναι ούτε όσα λέει δημοσίως, ούτε τα όσα σκέφτεται να πει ενδεχομένως στο μέλλον. Αυτό που προέχει είναι να μαζέψει όσους κυκλοφορούν στο στρατηγείο του και τον παρουσιάζουν ως τον επόμενο πρωθυπουργό. “Ποιος Κυριάκος; Ο Κώστας”… Ολα αυτά τα παιδάκια, που δεν γουστάρουν τον Μητσοτάκη και δεν το κρύβουν, όσο πιο σύντομα χωνέψουν την πραγματικότητά τους, τόσο μεγαλύτερο καλό θα κάνουν στον Μπακογιάννη. Εκτός κι αν πιστεύουν αυτά που πίστευαν και επί Δημοκρατικής Συμμαχίας, τότε που κατέστρεψαν την Ντόρα. Σε κάθε περίπτωση, είναι καλό η αλαζονεία να έπεται (και όχι να προηγείται) της φήμης». Να σημειωθεί ωστόσο ότι κάποιοι υποψιασμένοι λένε ότι η χλιαρή κριτική που κάνει ο Γιάννης Κουρτάκης στον Κ. Μπακογιάννη είναι για… ξεκάρφωμα, μιας και ο βασικός του στόχος είναι ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Το δεύτερο χτύπημα του Γ. Κουρτάκη ήταν κατά του ίδιου του Μητσοτάκη, μετά την ανακοίνωση ότι ο Πέτρος Τατσόπουλος θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ.

«Εντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό (και όχι μόνο) της ΝΔ προκαλεί η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να εντάξει στα γαλάζια ψηφοδέλτια τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Τατσόπουλο. Τα μηνύματα δυσαρέσκειας και αποδοκιμασίας που φτάνουν στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο, τουλάχιστον επί της θητείας του σημερινού προέδρου.

Η υποψηφιότητα Τατσόπουλου δεν έχει ξυπνήσει μόνο τα δεξιά ανακλαστικά, αλλά έχει στην κυριολεξία εξοργίσει τον αστικό πυρήνα της Παράταξης, που δυσκολεύεται να χωνέψει μια τέτοια μεταγραφή. Με δεδομένο το κύμα των αντιδράσεων, που προέρχεται τόσο από τον βαθύ κομματικό μηχανισμό (Καραμανλικοί, Σαμαρικοί, Μητσοτακικοί), όσο και από μερίδες ψηφοφόρων, όπως είναι η Εκκλησία, η ηγεσία της ΝΔ έχει μια και μόνη επιλογή. Να ζητήσει από τον κ. Τατσόπουλο να μην είναι υποψήφιος» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Πηγές της ΝΔ σχολιάζοντας τις σχετικές επιθέσεις επισήμαναν στο Documento ότι αρμόδιοι να απαντήσουν είναι οι συντάκτες αυτών των κειμένων. «Κάποιοι αντί να ασχολούνται με την καταστροφική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, ασκούν κριτική στον Κυρ. Μητσοτάκη. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του» τονίζει στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ. Ο Τάκης Θοεδωρικάκος, σχολιάζοντας την (ειρωνική) κριτική που δέχεται από την εφημερίδα «Παραπολιτικά», απαντά με σκωπτικό τρόπο: «Δεν ασχολούμαι μαζί τους».

Κυριάκο, έχεις μήνυμα…

Εκ παραλλήλου και σε τόνο πιο σκληρό (ούλτρα) αριστερός αρθρογράφος του in.gr, ιδιοκτησίας Μαρινάκη, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυρ. Μητσοτάκη. Με βαρύτατους χαρακτηρισμούς επιχαίρει για την απόφαση (;) της ΝΔ να «κρύψουν τον Μητσοτάκη ώστε να μην εκτίθεται» όπως έγραψε. Σύμφωνα με τον ούλτρα αριστερό («η επανάληψις, μήτηρ πάσης μαθήσεως»), οι συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ: «Κρύβουν τον Κυριάκο. Λιγότερες εμφανίσεις, λιγότερες δηλώσεις, λιγότερη έκθεση». Να σημειωθεί ότι πριν από καιρό ο εν λόγω αρθρογράφος του συγκροτήματος Μαρινάκη είχε χαρακτηρίσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης φιλελεύθερο Σούπερ Γκούφι.

«Τελικά κατέληξα σε συμπέρασμα και δεν έχω καμιά αμφιβολία. Κάποιος έχει κλέψει τον εγκέφαλο του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον έχει αντικαταστήσει με ένα bot που παράγει κοινοτοπίες χωρίς ειρμό. Και η χώρα χρειάζεται έναν σοβαρό και αξιόπιστο ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι έναν φιλελεύθερο Σούπερ Γκούφι» έγραφε μεταξύ άλλων και το πόνημά του έκλεινε ως εξής: «Γι’ αυτό κάποιος ας επιστρέψει όσο πιο γρήγορα γίνεται τον εγκέφαλο του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς, ο Μαρινάκης «ανέβηκε στα κεραμίδια» μετά την ανακοίνωση της ΝΔ ότι για τον δήμο Πειραιά θα υποστήριζε τον Βασίλη Κορκίδη. «Προφανώς θεωρεί τσιφλίκι του τον Πειραιά» λένε συνεργάτες του Κυρ. Μητσοτάκη, προσθέτοντας ότι περιμένουν και άλλες επιθέσεις από τα Μέσα του εφοπλιστή μόλις ανακοινωθεί ποιο στέλεχος θα στηρίξει τελικά η ΝΔ στο λιμάνι. «Πλανώνται όσοι νομίζουν ότι μπορούν να επιβάλλουν τις επιλογές τους στη ΝΔ» σημειώνουν με νόημα.

Συμπέρασμα: ο πόλεμος μόλις άρχισε μεταξύ ΝΔ και Μαρινάκη.

Στα μαχαίρια Ντόρα – Κυριάκος

Την ίδια ώρα την κορύφωση του οικογενειακού δράματος βιώνει η ΝΔ. Ανθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα υποστηρίζουν ότι η σχέση Κυριάκου – Ντόρας βρίσκεται στα χειρότερά της. «Τα δύο αδέρφια σχεδόν δεν μιλιούνται» σημειώνουν «γαλάζια» στελέχη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ντόρα είναι «κόκκινο πανί» για τον πρόεδρο της ΝΔ. Μάλιστα, όπως φημολογείται, ο άνθρωπος που έχει σπείρει ζιζάνια μεταξύ των αδερφών είναι η σύζυγος του Κυριάκου Μαρέβα Γκραμπόφσκι, η οποία θεωρεί ότι πίσω από αρνητικά για την ίδια δημοσιεύματα «βρίσκεται η Ντόρα».

Η πρώην υπουργός, έχοντας μπροστά της τη μάχη του γιου της Κώστα για τον δήμο της Αθήνας, αποφεύγει να σηκώσει το γάντι. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα δέχεται αδιαμαρτύρητα χτυπήματα κάτω από τη μέση. Για την Ντόρα εξάλλου μιλάμε…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter