Ανούκ Εμέ: Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία ηθοποιός

Ανούκ Εμέ: Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία ηθοποιός

Πέθανε σε ηλικία 92 ετών η σπουδαία Γαλλίδα ηθοποιός, Ανούκ Εμέ. Εμφανίστηκε σε περισσότερες από 70 ταινίες από το 1947, ξεκινώντας την καριέρα της σε ηλικία 14 ετών, ενώ υπήρξε μούσα του Φεντερίκο Φελίνι.

Μεταξύ των γνωστότερων ταινιών της περιλαμβάνεται το Ντόλτσε Βίτα του Φεντερίκο Φελίνι (1960), ακολούθως, έπαιξε στα έργα «Λόλα, η γυναίκα της ακολασίας (1961) του Ζακ Ντεμί, «8½» (Φελίνι, 1963), «George Cukor’s Justine» (Ντεμί, 1969), «Η τραγωδία ενός γελοίου ανθρώπου» (1981) του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι και «Πρετ-α-πορτέ» του Ρόμπερτ Άλτμαν (1994). Χάρις στην ερμηνεία της στην ταινία «Ένας άντρας και μια γυναίκα» (1966), η οποία τιμήθηκε με βραβείο Όσκαρ, κατέκτησε την παγκόσμια αναγνώριση.

Στα 60s, το περιοδικό Life έγραψε την αποκάλεσε ως την ομορφότερη κάτοικο της «Αριστερής Όχθης» του Σηκουάνα, εννοώντας ότι οι ρόλοι που απέδιδε ήταν ιδιαίτερης καλλιτεχνικής κουλτούρας.

Της απονεμήθηκε το βραβείο της καλύτερης ηθοποιού του Φεστιβάλ των Καννών του 1980. Στα 2002 τιμήθηκε με το Εθνικό Βραβείο Κινηματογράφου (César) της Γαλλίας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter