ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α: Δεν θα πληρώσει ο λαός την ιδιωτικοποίηση

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α: Δεν θα πληρώσει ο λαός την ιδιωτικοποίηση
ŊˏÉʁ ЅщДő`ӔǍ HǍ`(EUROKINISSI // ÉّÏӠʏ͔QɍǓ)

Με τοποθέτησή της αναφορικά με την απεργία της ΔΕΗ, σήμερα Δευτέρα, η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) τονίζει  ότι «η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου χωρίς τη συμμετοχή του κράτους οδηγεί στο να χαθεί για πρώτη φορά ο δημόσιος /κρατικός χαρακτήρας της και να παραδοθεί στα αρπακτικά funds της ενέργειας.»

Με στόχο να μην επιβαρυνθεί ο λαός από τις επιπτώσεις που προκύπτουν στην εθνική οικονομία λόγω των συνεχιζόμενων ιδιωτικοποιήσεων, δεδομένου ότι τα τιμολόγια της ΔΕΗ έρχονται ήδη αυξημένα στα ελληνικά νοικοκυριά, η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α επέμεινε ότι το ρεύμα πρέπει να παραμείνει δημόσιο αγαθό.

Με σαφείς δηλώσεις κατά των χειρισμών που διεθνώς το καπιταλιστικό οικονομικό σύστημα επιβάλλει σε βάρος του περιβάλλοντος, παραμένει σύμμαχος των εργατών της ΔΕΗ, με απώτερο στόχο να επιτευχθεί η εθνικοποίηση του ενεργειακού τομέα, αντί να οδηγείται η χώρα στην εισαγωγή καυσίμων σε υψηλότερες τιμές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α:

«Η σημερινή απεργία στην ΔΕΗ αποτελεί μια πρώτη απάντηση στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που συνεχίζει την πολιτική τεμαχισμού και ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Η απόφαση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου χωρίς τη συμμετοχή του κράτους οδηγεί στο να χαθεί για πρώτη φορά ο δημόσιος / κρατικός χαρακτήρας της και να παραδοθεί στα αρπακτικά funds της ενέργειας.

Η χρόνια πολιτική της “απελευθέρωσης” της αγοράς ενέργειας και της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ έχει ήδη δείξει τα αποτελέσματά της στις φοβερές αυξήσεις των τιμολογίων που, μαζί με τις κρατικές επιδοτήσεις, γεμίζουν τις τσέπες των καπιταλιστών της ενέργειας και φορτώνουν το λογαριασμό στον λαό.

Τόσα χρόνια τώρα στο όνομα της “απελευθέρωσης” η ΔΕΗ κλέβει τον εαυτό της πουλώντας το ρεύμα στους ιδιώτες κάτω από το κόστος. Στο όνομα της περιβαλλοντικής κρίσης (που ο ίδιος ο καπιταλισμός δημιούργησε με την αλόγιστη εκμετάλλευση της φύσης και την χρήση ορυκτών καυσίμων) και της “πράσινης μετάβασης” ενισχύονται οι πολυεθνικές των ΑΠΕ, καταστρέφουν τον φυσικό πλούτο (βουνοκορφές κλπ), οδηγούν στην βίαιη “απολιγνιτοποίηση” και στα πανάκριβα εισαγόμενα (και ρυπογόνα) καύσιμα (όπως το φυσικό αέριο) και μέσα απ’ τους εξωφρενικούς κερδοσκοπικούς μηχανισμούς των “χρηματιστηρίων ενέργειας”, “ρύπων” κ.λ.π. φορτώνουν το κόστος στους λαούς οδηγώντας σε εξωφρενικές τιμές το ρεύμα!

Το ρεύμα είναι δημόσιο αγαθό! Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τους αγώνες των εργαζόμενων της ΔΕΗ, την συνέχιση, την κλιμάκωσή τους, την δημοκρατική τους οργάνωση. Παλεύει για την εθνικοποίηση όλου του ενεργειακού τομέα χωρίς αποζημίωση με εργατικό και λαϊκό έλεγχο, σύγκρουση και απειθαρχία στους κανονισμούς και τις επιλογές της ΕΕ, για μια παραγωγή ενέργειας προσιτή στα λαϊκά στρώματα, οικολογική, ασφαλή, για την εργαζόμενη πλειοψηφία και όχι το κέρδος των αρπακτικών.»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter